17. května 2016 • 15:34

De Gea nechce chytat pod Van Gaalem. Přijde s Mourinhem i Zlatan?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Old Trafford se dá čekat pořádně horké léto. Gólman David de Gea podle britských médií silně uvažuje o tom, že si v případě setrvání Louise van Gaala na lavičce United najde jiný klub. Zacílit by opět mohl Real Madrid, španělský gólman prý má ve smlouvě výstupní klauzuli. Klub z Manchesteru naopak chystá roční kontrakt pro Zlatana Ibrahimovice, po sezoně volného hráče. V jeho případě zřejmě bude velkou roli hrát i to, zda k týmu v létě přijde José Mourinho.



United zbývají do konce sezony dohrát dva zápasy – odložený ligový duel s Bournemouthem (dnes 21:00 ONLINE) a finále FA Cupu s Crystal Palace (sobota 18:30). Už teď je jisté, že slavný klub bude podruhé za sebou chybět v Lize mistrů, United neskončí lépe než pátí a čekají je boje „jen“ v Evropské lize.

Absence zápasů na největším evropském kolbišti může být pro některé hráče problém. V Anglii se hodně přetřásá jméno gólmana Davida de Gey. Jeho nespokojenost údajně roste, navíc mu prý úplně nevoní tvrdý přístup Louise van Gaala.

V klubu je to dokonce postavené až do takové situace, že pokud Van Gaal zůstane, De Gea začne hledat jiného zaměstnavatele. Zájemce zůstává stejný jako minulé léto. Vysoce ceněný brankář už skoro seděl v letadle do Madridu, jenže kvůli administrativním kiksům nakonec z přestupu do Realu sešlo.

Van Gaal v době transferových spekulací na konci léta De Geu nedával do branky, pětadvacetiletý gólman vynechal první čtyři ligové duely. Když emoce vyprchaly, De Gea podepsal v United nový kontrakt, pak si stoupl do branky a potřetí za sebou byl vyhlášený nejlepším hráčem klubu v sezoně.

Real zkusí De Geu ulovit i v nadcházejícím létě. Španělský deník AS přišel s informací, že v nové smlouvě je zanesena výstupní klauzule dělající 50 milionů eur (1,4 miliardy korun), kterou „bílý balet“ je schopný investovat.

2703610:gallery:true:true

Přijdou Ibrahimovic a Mourinho ?

Půjde o nejžádanějšího fotbalistu na trhu. Zlatan Ibrahimovic neprodlouží smlouvu v PSG a od léta je volným hráčem. 34útočník stále znamená exkluzivní zboží a nabídky se k němu jen hrnou. Představitelé United už prý jednali ve Francii, švédskému kanonýrovi hodlají nabídnout roční smlouvu s platem milion liber měsíčně (34 milionů korun).

Ibrahimovicovi sice přibývají léta, pořád se ale pyšní dechberoucími statistikami. PSG pomohl k suverénnímu zisku francouzskému titulu, v této sezoně nasázel celkem 47 branek. Hvězdný forvard se navíc netajil tím, že by si Premier League ještě rád zkusil. Jiným lákadlem jsou ale obrovské peníze. V Číně mu prý nabízejí astronomický plat dělající v přepočtu dvě miliardy korun ročně.

Situaci v United zřejmě rozčísne až volba nového trenéra. Dlouhé měsíce se mluví o letním nástupu José Mourinha, jenže dohoda s portugalským koučem stále nebyla oznámena. K věhlasnému kouči se mezi tím hrnou i další nabídky, mimo jiné z PSG.

Pokud by na Old Trafford vystřídal Van Gaala, Ibrahimovicův příchod a De Geovo setrvání by bylo pravděpodobnější. Mimo dalších věcí i proto, že zmíněná trojice má za sebou stejného agenta, mocného italského extroverta Mina Riaolu. Navíc Zlatan s Mourihnem spolupracoval už v Interu Milán a byl velmi spokojený. Naopak Van Gaala nazval ve své biografii diktátorem.

TOP zákroky sezony v Premier League: Čech vládne výkvětu
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů sezony v Premier League: Krajule Vardyho dělovka z dálky
Video se připravuje ...
   

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud