Jakub Dvořák
20. května 2016 • 09:39

Kalas řeší přestup z Chelsea do Middlesbrough. Proč ne? říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále patří Chelsea, kde v minulém roce podepsal nový tříletý kontrakt. V létě by však český reprezentační obránce Tomáš Kalas mohl změnit dres. Velký zájem o jeho služby má Middlesbrough, kde olomoucký rodák poslední rok a půl hostoval a v aktuální sezoně s klubem postoupil do Premier League. „Kdybych dostal nabídku na přestup, určitě bych o ní uvažoval,“ řekl 23letý stoper pro lokální deník Gazette Live.



V dresu prvního týmu Chelsea odehrál do svého příchodu v roce 2011 ze Sigmy Olomouc pouze dva soutěžní duely. Na hostování v Middlesbrough strávil 16 měsíců a nastoupil k 47 zápasům. Na vytížení pod španělským trenérem Aitorem Karankou si český obránce rozhodně nemůže stěžovat.

„Na jedna a půl sezony to není zlé. Také jsem kvůli tomu přišel a doufám, že tak budu pokračovat i v příští sezoně – třeba i v dresu Middlesbrough,“ uvedl 23letý defenzivní univerzál. „Pokud bych dostal nabídku na přestup, určitě bych o ní uvažoval. Proč ne?“ dodal.

S Middlesbrough se Kalasovi v aktuální sezoně povedlo postoupit z druhého místa do Premier League, tudíž by se mohl na hřišti postavit i svému majiteli Chelsea, kde v minulém roce podepsal nový tříletý kontrakt. V jejím dresu však nikdy pořádnou šanci nedostal a místo toho putoval po hostování.

Obránce Tomáš Kalas
Obránce Tomáš Kalas

Nejdříve působil dva roky na hostování v holandském Vitesse Arnhem. Následoval návrat na Stamford Bridge, kde mu José Mourinho dal šanci až v závěrečných kolech. Výborným výkonem nadchl fanoušky v zápase proti Liverpoolu a devadesát minut odehrál také v posledním kole na půdě Cardiffu.

I přesto po sezoně zamířil znovu na hostování do bundesligového Kölnu, kde po půlroce skončil. Následoval odchod do Middlesbrough a po roce a půl jej čekal postup mezi anglickou elitu.

„Byl to velice úspěšný rok. Z ničeho jsme postavili tým a jsem rád, že jsem byl jeho součástí,“ neskrýval český obránce své nadšení. Klíčový duel, který Middlesbrough zaručil postup, byl proti Brightonu, za který hraje i český záložník Jiří Skalák. „Bylo to neuvěřitelné. Už na rozcvičce byla taková atmosféra, že jsme si říkali, jestli nehrajeme náhodou ve Wembley,“ popisoval Kalas své dojmy z utkání, po kterém Middlesbrough slavilo postup do Premier League. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud