22. května 2016 • 08:46

Mourinho do United, hlásí v Anglii. Neuctivé načasování, zní kritika

Autor: pta, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to není oficiální, ale nikdo o tom nepochybuje. José Mourinho se stane novým trenérem fotbalistů Manchesteru United. Informaci přinesla řada významných britských médií bezprostředně po včerejší finálové výhře v FA Cupu nad Crystal Palace 2:1 po prodloužení. Jako první BBC, pak se přidali další. Pro stávajícího kouče Louise van Gaala tak měl poslední zápas sezony hořkou příchuť. Potvrzení trenérské výměny se očekává na začátku příštího týdne.



Na Old Trafford sice slaví první trofej od konce éry legendárního kouče Alexe Fergusona, přesto působení Louise van Gaala je vnímáno s rozpaky. Má sice platný kontrakt ještě na další sezonu, jenže vedení nad ním už zlomilo hůl. Van Gaalovým největším minusem zůstává, že tým v aktuální sezoně nedovedl do Ligy mistrů, United skončili pátí. Uškodily mu i údajně napjaté vztahy s některými hráči v kabině.

Na tiskovou konferenci po finále Anglického poháru přišel nizozemský trenér přímo s trofejí, kterou před sebe postavil na stůl. "Přinesl jsem vám ukázat pohár, ne mluvit o svojí budoucnosti. Stejně už mě někteří z vás odvolali," řekl k otázkám, zda dostane šanci dotáhnout svůj kontrakt do konce.

Mourinho vyrazil místo fotbalu na box

Načasování zprávy uprostřed euforie na stadionu kritizovala na sociálních sítích celá řada fanoušků United. "Zrovna jsem na cestě z Wembley a slyším tu zprávu. Van Gaala je mi líto, nikdy jsem nebyl jeho velký obdivovatel, ale dával šanci mladým. O ně mám největší strach, až Mourinho nastoupí," citovala BBC v přívalu reakcí příznivce United Jordana z Birminghamu. "Hodně neuctivé pro Van Gaala. Vždyť nás zrovna dovedl k poháru," divil se i fanoušek Redken.

Mourinho se včera nacházel v Londýně, ale místo sledování fotbalu dal přednost boxerskému klání mezi Davidem Hayem a Arnoldem Gregjanem.

Pokud nastoupína Old Trafford, dají se očekávat razantní změny v kádru. Nahnuté by to měl například šikovný záložník Juan Mata, který kvůli Mourinhovi opouštěl Chelsea. Naopak by pravděpodobně zůstal gólman David de Gea, zvýšila by se i naděje na příchod po sezoně volného kanonýra Zlatana Ibrahimovice.

Mourinho naposledy působil v Chelsea, loni v prosinci po sérii nepovedených výsledků došlo k jeho odvolání.

TOP 5 gólů sezony v Premier League: Krajule Vardyho dělovka z dálky
Video se připravuje ...

TOP zákroky sezony v Premier League: Čech vládne výkvětu
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Bournemouth 3:1, De Geu mrzel vlastňák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud