22. května 2016 • 18:21

Hiddink zůstává v Chelsea jako poradce: Chci návrat Čecha i Drogby

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chelsea si ho velmi váží, a proto bude zkušený Guus Hiddink v londýnském klubu pokračovat. Ne už ovšem v roli kouče, na lavičku od příští sezony usedne Ital Antonio Conte. Nizozemský expert bude poradcem hlavně v oblasti mládeže. Kromě toho ale plánuje návrat klubových legend. A mezi nimi nechybí brankář Petr Čech!



Guus Hiddink převzal Chelsea na podzim po odvolání Josého Mourinha a tým vytáhl z největší krize. Zároveň si získal na svou stranu hráče, kteří za charismatickým trenérem stáli. I proto dostal Nizozemec od londýnského klubu nabídku na pokračování.

Nově by měl v Chelsea pomáhat hlavně s rozvojem mladých hráčů. S žádostí o radu se na něj bude moci každopádně obrátit i nový trenér „áčka“ Antonio Conte.

„Často můžeme vidět, že zabudovat mladé hráče do prvního týmu není snadné. Za mého působení se tam dostali Ruben Loftus-Cheek a Bertrand Traore, ale je potřeba jich tam mít mnohem více,“ tvrdil Hiddink.

Jsou to legendy s vlivem, říká Hiddink

Nizozemec nicméně plánuje i další zajímavé tahy. Chce se pokusit o návrat brankáře Arsenalu Petra Čecha a útočníka Montrealu Didiera Drogbu, až oba legendární fotbalisté Chelsea skončí aktivní kariéru.

„Mluvil jsem s Petrem Čechem i Didierem Drogbou. Jsou to legendy, které měly na obrovský vliv. Až jednou skončí hráčské kariéry, byly by pro klub velmi cení. Například v pozici asistenta či skauta,“ řekl.

Petr Čech se shodou okolností k možnému návratu do Chelsea vyjadřoval v sobotu, kdy navštívil redakci deníku Sport. Otázka ovšem byla spíše myšlena tak, zda se česká reprezentační jednička vrátí ještě jako aktivní hráč.

„Na to se těžko odpovídá. Řeknu to takhle, nerad jsem odcházel a bylo to pro mě strašně těžké, ale říká se, že dvakrát vstupovat do stejné řeky není možné. Myslím, že by záleželo na okolnostech, ale sám nevím,“ odpověděl malému fanouškovi.

Čech odpovídal dětem: Vratíte se do Chelsea? Dáte gól?
Video se připravuje ...

Otázka č. 5: Prošel jste oběma kluby z Londýna. Jak se liší jejich zákulisí a přístup k fotbalu?
Video se připravuje ...

Otázka č. 6: Jak se liší José Mourinho od Arséne Wengera?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud