2. června 2016 • 10:26

První posila Guardioly v Manchesteru City: Gündogan z Dortmundu!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, podepsáno. Německý záložník Ilkay Gündogan přestoupil z Borussie Dortmund do Manchesteru City, kde podepsal čtyřletou smlouvu a stal se první posilou nového trenéra Josepa Guardioly.



„Je to úžasný pocit být hráčem Manchesteru City. Je to nová kapitola mého života a jsem velmi šťastný, že to dopadlo,“ řekl Gündogan, za něhož Borussia Dortmund vyinkasovala podle britského tisku 21 milionů liber, v přepočtu asi 735 milionů korun.

„Musím poděkovat Pepu Guardiolovi, který se mnou o tomto přestupu hodně mluvil a také oběma ředitelům City. Od první chvíle jsem si byl jistý, že je to správný krok,“ pokračoval Gündogan. „Hrát v Premier League za jeden z nejlepších týmů je velká výzva a moc těším.“

Obaly známých čokolád v Německu vzbudily rozruch. Jsou na nich fotbalisté Jerome Boateng (dole) a Ilkay Gündogan.Foto EPA

Přestup pětadvacetiletého záložníka nezhatilo ani těžké zranění kolena, kvůli kterému Gündogan přišel o EURO ve Francii a také zcela jistě zmešká úvod příští sezony.

S Dortmundem vyhrál za posledních pět let ligový titul, třikrát Německý pohár a zahrál si ve finále Ligy mistrů. Po Matsu Hummelsovi, který posílil Bayern Mnichov, je druhým důležitým hráčem, který letos opouští BVB.

Fotbalové přestupy a spekulace sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud