16. července 2016 • 04:56

Koho vyfoukne Chelsea Realu? Leicester prý ztratí strůjce titulu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňský nečekaný vítěz anglické fotbalové Premier League Leicester City zatím nijak výrazně oproti loňské sezoně neoslabil. Jenže teď je blízko k odchodu jeden z největších strůjců pohádkového příběhu. O pracovitého defenzivního záložníka N´Gola Kantého se vehementně zajímá londýnská Chelsea, která je velmi blízko k získání francouzského středopolaře za 32 milionů liber. „On byl hlavní důvod, proč Leicester vyhrál titul,“ loučil se s oblíbeným hráčem na Twitteru Garry Lineker, bývalá hvězda „lišek“.



Těžko se mohlo počítat s tím, že Leicester po neuvěřitelné sezoně udrží kádr pohromadě. Velký zájem byl o všechny hvězdy týmu, jenže Vardy, Mahréz či Drinkwater odolali vábení velkoklubů a společně se těší na boje s fotbalovou elitou v milionářské Lize mistrů.

Úspěšný trenér „lišek“ Claudio Ranieri ale nakonec zřejmě jednoho svého stěžejního svěřence neudrží. O francouzského fotbalového dělníka Kantého byl totiž zájem opravdu ohromný.

Královský plat mu nabízeli Číňané, chtěl ho i slavný Real Madrid v čele s francouzským trenérem Zinedinem Zidanem. Poctivý záložník si však podle všeho vybral londýnskou Chelsea, se kterou by měl podle informací prestižní televize SKY Sports do dvou dnů podepsat smlouvu a přestoupit za 32 milionů liber.

„Přejme Kantému všechno dobré a mnohokrát mu poděkujme. On byl hlavním důvodem, proč Leicester získal titul,“ vysekl záložníkovi poklonu na Twitteru Gary Lineker. Pro jeho milovaný tým bude odchod Francouze tvrdou ránou.

Za to představitelé Chelsea si můžou mnout ruce. Hvězdu posledního ročníku Premier League vyfoukli i slavnému Realu Madrid, který mohl hráči nabídnout mnohem víc. Vždyť londýnský klub na rozdíl od Realu i Leicesteru v příští sezoně nebude vůbec působit v evropských pohárech. Kanté tak s přestupem přijde o možnost si nejprestižnější fotbalové boje v Evropě  poprvé vyzkoušet.

V boji o titul v anglické soutěži bude mít nicméně Chelsea pod novým koučem Antoniem Contem oproti konkurentům výhodu. Nejenže kvůli pohárové absenci ušetří síly, ale právě Kanté by mohl být jedním z klíčových hráčů. „Jeho příchod zvyšuje šance Chelsea,“ myslí si Lineker.

N'Golo Kanté
N'Golo Kanté

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud