17. července 2016 • 19:50

Van Gaal zpět v Manchesteru! United nechal Mourinhovi, raději večeřel

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poplach, manažer Louis van Gaal zpátky je v Manchesteru! Fanouškům „rudých ďáblů“ se možná v sobotu strachy orosilo čelo a začali hledat na internetu, co se děje, jestli se náhodou neoblíbený manažer nějakým způsobem nevrátil na Old Trafford. Nestalo se, ale načasování své návštěvy města, kde si moc fanoušků nenašel, nemohlo být lepší. Právě v sobotu vedl poprvé v utkání tamní United do boje Van Gaalův nástupce José Mourinho. 



A Van Gaal svoji večeři v Manchesteru pojal s plnou parádou, do své oblíbené čínské restaurace přijel spolu s manželkou vozem Bentley za 300 000 liber, což je více než 9,5 milionu korun. A dění v United, nebo myšlenkami na to, že v klubu předčasně skončil, se viditelně netrápil. Co na tom, že Manchester United hrál první zápas pod vedením Mourinha ?

Hlavní bylo se dobře nadlábnout v restauraci a rozloučit se s přáteli, které si za dobu působení v United našel. Majitel zmíněného podniku patřil mezi ně. Když pozdě večer v dobré náladě odjížděl, rozdával úsměvy, jako by byl v Manchesteru nejšťastnějším mužem na světě.

Možná mu úsměv hrál ve tváři i proto, že se o nizozemském manažerovi mluví v souvislosti s belgickou reprezentací. A to by byl po vynuceném odchodu od United, spolu s tučným odstupným, další slušně placený job.

Do restaurace chodí i Rooney

Jen tak mimochodem, stejnou restauraci si oblíbil legendární útočník United Wayne Rooney, stejně jako bývalý trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini. Je tedy jasné, že v následujících měsících bude mít podnik ze zmíněného tria jen jediného štamgasta – Ronneyho, protože Pellegriniho působení u Citizens už je také historií.

Leda by na stejné místo začal chodit i jeho nástupce Pep Guardiola. Restaurace je považována za luxusní podnik. Láhev vína Bordeaux Chateau Margaux se tam prodává za 999,90 libry (tedy skoro 32 a půl tisíce korun), kuřecí jídlo vyjde na čtyři stovky.

Van Gaal si v restauraci pochutnával jen pár hodin poté, co vedl jeho nástupce Mourinho Manchester United v prvním oficiálním přípravném utkání a „rudí ďáblové“ vyhráli 2:0 nad Wiganem. Mourinho si zápas evidentně užíval a také fanoušci se těší, že startuje nová, úspěšnější éra United.

„Nejlepší ze všeho dneska bylo, a že jsem to nikdy v minulosti nezažil, že na zápas, kterému by leckdo mohl říkat tréninkový nebo přátelský, přišlo tolik příznivců. Fandili nám celou dobu a já věřím, že jim to vydrží,“ chválil portugalský manažer United.

Van Gaal byl v dobrém rozpoložení
Van Gaal byl v dobrém rozpoložení

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud