21. července 2016 • 19:30

Gólman v útoku Liverpoolu? Klopp v nouzi čaroval se sestavou

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankáři často sní o tom, jak během zápasu dostanou šanci zahodit rukavice a přijde možnost zahrát si v poli. Obvykle se jim tahle přání nesplní. Mladý liverpoolský gólman Shamal George si ale v osmnácti letech může v tomto směru říct: Mám splněno. Manažer Jürgen Klopp ho totiž v přípravě proti Huddersfieldu poslal po zranění Lucase Leivy do hry, všichni náhradníci do pole už byli v tu chvíli na trávníku.



Liverpool sice hrál se soupeřem ze druhé nejvyšší soutěže, ale dohrávat třiadvacet minut o deseti, to si Klopp prostě netroufl. Reds vedli 1:0, pak se ale v 67. minutě zranil Leiva a německý manažer možná trochu smutně pohlédl na prázdnou lavičku náhradníků. Na ní měl jen osmnáctiletého gólmana Shamala George. Jiná šance nebyla a tak se mladíčkovi splnil sen.

„Oblékni se do červeného, jdeš hrát do pole,“ ukázal Klopp na gólmana, který se před zápasem i o poločase normálně připravoval na to, že by v případě potřeby nastoupil mezi tyče.

Shamala George s radostí shodil brankářskou soupravu a navlékl jiný dres. Nejprve pomáhal s bráněním při trestném kopu Huddersfieldu, následně měl ale spíš ofenzivní úkoly. Jednou mu radost v šanci pokazil odmávaný ofsajd. Mladík, který podepsal profesionální smlouvu v Liverpoolu během května, si nečekané okamžiky užíval.

A všimli si toho i fanoušci. Jejich upravenou fotku, jak mladý gólman za výkon v poli přebírá prestižní Zlatý míč, pak s radostí po výhře 2:0 umístil na svůj twitterový účet.

V minulé sezoně mladý gólman hrál v liverpoolském výběru do 18 let, když má za sebou klubovou mládežnickou akademii. Byl v týmu, který cestoval v květnu do Basileje na finále Evropské ligy.

Mladík není prvním gólmanem, který si v Liverpoolu v poli zahrál. Třeba Pepe Reina dostal podobnou šanci v přípravném duelu před sezonou od manažera Rafaela Beníteze.

Philippe Coutinho v dresu Liverpoolu (vpravo) bojuje se soupeřem z Huddersfieldu během přípravného utkání.
Philippe Coutinho v dresu Liverpoolu (vpravo) bojuje se soupeřem z Huddersfieldu během přípravného utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud