25. července 2016 • 15:07

Trávník pro utkání United - City v Pekingu? Hrůza, derby radši zrušili

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United José Mourinho si příliš letní přípravu svého týmu neužívá. Náročnému kouči se nelíbilo na turné v Číně kvalita hřiště, kde se jeho tým měl dnes střednout v derby s Manchesterem City. Zápas na olympijském stadionu v Pekingu byl po hustém dešti nakonec zrušený a na prestižní duel s trenérem Pepem Guardiolou nedošlo.



Už po zápase, ve kterém United prohráli s Dortmundem v Šanghaji 1:4, si Mourinho stěžoval na podmínky v Číně. Utkání se totiž hrálo ve velkém vedru, fotbalisté byli propocení po pěti minutách na hřišti. To navíc nemělo potřebnou kvalitu.

Právě trávník vadíl Mourinhovi i před zápasem se City, který se měl hrát od 13:30 středoevropského času. „Peking je nešťastnou volbou, protože hřiště je velmi špatné,“ postěžoval si Mourinho.

"Nemá cenu riskovat zranění, stav hráčů je mnohem důležitější než výsledek přípravného zápasu," dodal slavný portugalský kouč.

Jeho slova potvrzují také fotografie britského novináře Paula Hirsta, který byl přímo na místě. Nerovnosti a zabahněná místa bez trávníku jsou k vidění prakticky po celé ploše.

Závěr pobytu v Číně tak United vůbec nevyšel. Tisková konference s novým koučem musela být podle BBC v neděli zrušena, protože místnost byla pro početný dav novinářů příliš malá.

Výprava United se vrací do Manchesteru, fotbalisté City odletí do Šen-čenu, kde ve čtvrtek nastoupí proti Borussii Dortmund.

Nekvalitní trávník na pekingském stadionu, kde se měl hrát zápas Manchester United - Manchester City
Nekvalitní trávník na pekingském stadionu, kde se měl hrát zápas Manchester United - Manchester City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud