29. července 2016 • 19:18

Pogba už nakročil do United! Záložník měl projít zdravotní prohlídkou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší transfer fotbalových dějin je blízko! Paul Pogba se nejspíš velmi brzy oficiálně stane hráčem Manchesteru United, kam přestoupí z Juventusu. Podle zámořského serveru NBC už 23letý záložník prošel zdravotní prohlídkou a chystá se pro něj luxusní kontrakt. Cena? Astronomických 95 milionů liber (3 miliardy korun) plus provize pro hráčova agenta Mina Raiolu. Ta původně měla dělat 20 milionů liber (640 milionů korun), nakonec prý Raiola souhlasil s nižší částkou.



Pokud Pogbův návrat do United dopadne, francouzský reprezentant se stane nejdražším fotbalistou světa. Dosavadní primát drží Gareth Bale, který v roce 2011 přestoupil z Tottenhamu do Realu za 100 milionů eur (2,6 miliardy korun).

Pogbův transfer je hlavní událostí přestupového léta. Jednání mezi Juventusem a Manchesterem United probíhají už poměrně dlouho a jsou nesmírně komplikovaná. Zasekla se na provizi pro hráčova agenta Mina Raiolu.

Vedle 95 milionů liber (3 miliard korun) je totiž podle smlouvy nutné zaplatit i provizi agentovi. Ta se měla pohybovat okolo 20 milionů liber (640 milionů korun). Juventus se dlouho odmítal na této sumě jakkoliv podílet.

Přestup Paula Pogby z Juventusu do Manchesteru United? Rekordní transfer je údajně blízko.
Přestup Paula Pogby z Juventusu do Manchesteru United? Rekordní transfer je údajně blízko.

V závěru týdne ale mělo dojít k posunu v jednání. Přestupová suma zůstala stejná, Raiola měl podle serveru ESPN souhlasit s nižší částkou, Juventus má na plátku uhradit poplatky z celého přestupu.

Server NBC v pátek přinesl informaci, že Pogba už prošel zdravotní prohlíkou v Los Angeles, kde si užívá prodlouženou dovolenou.

Pogbův agent Raiola ale ohledně hotového přestupu zatím krotí vášně. "Novináři jsou jako papoušci. K žádné dohodě mezi kluby zatím nedošlo. Je to hra mezi italským a anglickým tiskem, kdo transfer oznámí dřív a kdo je tím horším," napsal na svém Twitteru.

Pro Pogbu je na Old Trafford, kam by se vrátil po pěti letech, připravený luxusní kontrakt na 300 000 liber týdně, což dělá téměř 10 milionů korun. Přes všechny komplikace se zdá, že finální uzavření obchodu je opravdu blízko.

Vše o fotbalových přestupech najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud