2. srpna 2016 • 17:01

Moyes po návratu do Anglie: V United se mnou nezacházeli fér

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou letech znovu vystoupil na veřejnosti jako trenér klubu z Premier League. Bývalý trenér Evertonu a Manchesteru United David Moyes se ujal vlády v Sunderlandu. Na tiskové konferenci si kromě odpovědí ohledně nového působiště postěžoval na to, že jeho angažmá na Old Trafford skončilo podle jeho mínění výrazně předčasně. „Myslím si, že se mnou bylo nespravedlivě zacházeno,“ vrátil se Moyes k vyhazovu z jara 2014.



V roce 2013 převzal Manchester United po legendárním Alexi Fergusonovi, který klub vedl neuvěřitelných 27 let a dosáhl s klubem velkých úspěchů. Jenže někdejší trenér Evertonu na jeho cestu nenavázal. Pod jeho vedením se United propadali tabulkou a po deseti měsících došla vedení anglického klubu trpělivost. Moyes dostal výpověď a tučné odstupné navrch. I to však mu bylo zřejmě málo.

„Podepíšete smlouvu na šest let a skončíte už po 10 měsících. Myslím si, že se mnou nebylo zacházeno fér,“ vrátil se 53letý kouč na tiskové konferenci zpátky k závěru svého angažmá v United.  „Takový je ale fotbalový život. Klíčem k úspěchu je vyhrávat zápasy a já jich nevyhrál dost, i když se při mém působení odehrávaly různé polehčující okolnosti,“ dodal Moyes.

Trénování tak velkého klubu mu údajně ukázalo, že se jako trenér může řadit mezi elitu. „Po této zkušenosti jsem lepším trenérem a věřím, že bych měl na té nejvyšší úrovni také pracovat,“ uvedl.

Po konci v Manchesteru se skotský trenér přesunul do Španělska, kde se ujal fotbalistů San Sebastianu, ani zde však nenavázal na úspěšná léta z Evertonu. V novém působišti vydržel pouze rok a poté byl znovu bez práce.

Nyní se Moyes ujal Sunderlandu
Nyní se Moyes ujal Sunderlandu

Nyní se pokusí oživit Sunderland, který v minulém ročníku Premier League bojoval o záchranu. To se zkušenému trenérovi Samovi Allardyceovi nakonec povedlo a když nyní přijal nabídku anglické reprezentace, uvolnilo se místo pro Moyese, který nabídku Sunderlandu v nedávné době odmítl právě z obav, že se klub nevyhne sestupu.

„Sam tu odvedl opravdu neskutečnou práci. Nečekal jsem, že se Sunderland udrží. Opravdu skvělé,“ uznal Moyes.

Jak dlouho mu však nadšení u „černých koček“ vydrží? „V Evertonu jsem vybudoval tým, který se z ničeho vyšvihl mezi elitu. Trvalo to 10 let. Od té chvíle se však fotbal změnil. Už není tak trpělivý. Přesto doufám, že dostanu možnost uplatnit zde svoji vizi," uvedl Moyes.

2705094:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud