9. srpna 2016 • 02:16

Pogba už patří United! Pravý čas i pravý klub, řekl nejdražší hráč světa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekordní fotbalový přestup je hotový, Manchester United si plácl s Juventusem a Paul Pogba se vrací na Old Trafford. Anglický klub zaplatil za francouzského záložníka údajně 110 milionů eur (asi 2,97 miliard korun), což je nejvíc v historii. Největší přestupovou částku dosud dal Real Madrid za Garetha Balea – 101 milionů eur. Platba za Pogbu přitom může i nadále růst v závislosti na nejrůznějších bonusech.



„Je pravý čas se vrátit na Old Trafford,“ pravil sám Pogba poté, co podepsal s Manchesterem United pětiletou smlouvu s opcí. Nyní třiadvacetiletý Francouz se vrací do klubu po čtyřech letech – v roce 2012 odešel do Juventusu za zhruba 1,5 milionu liber (asi 48 milionů korun).

Paul Pogba v reklamě
Paul Pogba v reklamě

„Tohle je ten pravý klub, ve kterém můžu dosáhnout všechno, v co v této hře doufám,“ nechal se slyšet stříbrný medailista z nedávného mistrovství Evropy. Nový kouč United José Mourinho prohlásil, že Pogba bude „srdcem klubu“ pro příštích deset let.

Pogbův dlouho očekávaný a propíraný přestup překonal dosavadní rekordní transfer Garetha Balea do Realu Madrid, který za něho v roce 2013 zaplatil o 9 milionů eur méně.

Odhady hodnoty Pogbova přestupu se sice zatím rozcházejí o několik milionů, v každém případě však přesahují hodnotu Baleova přestupu.

Pogba se před čtyřmi lety nerozešel s Manchesterem v dobrém. Tehdejší kouč Alex Ferguson prohlásil, že neprokázal žádný respekt a vyjádřil radost, že hráč z klubu odešel. Záložník se však stal v Turíně oporou a s Juventusem vyhrál čtyřikrát v řadě titul, dvakrát se také radoval z triumfu v Italském poháru.

"Jsem nadšený, že se vracím do United, tomuto klubu vždy patřilo v mém srdci zvláštní místo. Těším se na spolupráci s trenérem Josém Mourinhem," uvedl Pogba v prohlášení pro web manchesterského týmu. Francouz je po obránci Ericu Baillym, útočníkovi Zlatanu Ibrahimovicovi a záložníkovi Henriku Mchitarjanovi čtvrtou posilou po Mourinhově letním příchodu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud