14. srpna 2016 • 16:13

Pogba, kšeft století. Juventus se směje ještě teď, říká legendární Pirlo

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžnému člověku tohle hlava nebere. Paul Pogba v roce 2012 opustil Manchester United, do Juventusu šel prakticky zadarmo. Po čtyřech letech ale francouzský záložník putuje opačným směrem za částku sahající téměř ke třem milardám korun. "Pro Juventus je to skvělý obchod," cituje britský Daily Mail záložníka Andreu Pirla, italskou legendu hrající za Juventus v letech 2011 - 2015.



Z Paula Pogby udělal Manchester United nejdražšího hráče světa. Juventusu vyplatil rekordní balík, aby francouzský supetalent přivedl. Přitom Pogbu pro velký fotbal připravoval a nemusel platit ani penny, kdyby ho z kádru v roce 2012 sir Alex Ferguson nepustil.

V roce 2012 (tehdy byl Pogba 19letým mladíčkem) pro francouzského hráče nebylo v áčku United odpovídající místo. Proto se rozhodl pro změnu. Laso hodil Juventus, který hráče prakticky zadarmo přivedl. O čtyři roky později se ukázalo, že klub trefil bingo.

"Když Pogba začal v Juventusu první trénink, všichni hráči se smáli," vzpomíná Andrea Pirlo, tehdy jedna z hlavních hvězd italského klubu. "Smáli jsme se, vůbec jsme nechápali, že hráče s takovými schopnostmi může klub velikosti Manchesteru United pustit zadarmo," dodává legendární záložník.

"Navždy si budu pamatovat první den, co trénoval v Juventusu. Byl ještě mladý, ale viděli jsme, že jde o mimořádného hráče," vzpomíná Pirlo. "Po tréninku jsme se vraceli zpátky do šatny. Dobře si vzpomínám, jak ke mně přišel Gianluigi Buffon , smál se a jen říkal: 'Opravdu ho pustili zadarmo?'. A myslím, že Juventus se směje ještě teď," dodává.

Paul Pogba si na premiéru v dresu Manchesteru United musí počkat
Paul Pogba si na premiéru v dresu Manchesteru United musí počkat


Pogba se v Itálii vyšvihl mezi jednoho z nejlepších středních záložníků světa. Juventusu pomohl k ligovým titulům a dalším velkým vítězstvím, po čtyřech letech v klubu navíc přinesl asi nejvýhodnější obchod v historii italského mistra, když ho zpátky do Anglie s velkým popraskem vykoupili United.

"Podepsali kvalitního hráče prakticky za nulové peníze, pak byl důležitou součástí týmu, který čtyři roky vyhrával trofeje. Nakonec ho prodali za 110 milionů eur. Ať se na to podíváte z jakéhokoliv úhlu, Juventus udělal skvělý obchod," říká Pirlo, který momentálně hraje fotbal za New York City i s Frankem Lampardem.

"Samozřejmě bych byl rád, aby zůstal v Juventusu. Ale vždycky se najde cena, u které nemůžete říct ne," připouští dlouholetý italský reprezentant. "Říkal jsem, že na jeho přestup bude třeba rekordní suma, což se potvrdilo. Je to nejlepší mladý fotbalista, kterého jsem kdy na hřišti viděl. Nemá daleko k tomu, aby byl úplně nelepším fotbalistou světa," prozrazuje Pirlo a na Old Trafford věští svému bývalému parťákovi skvělou budoucnost.

Pogba si za United v anglické lize zahraje nejdřív v pátek 19. srpna, kdy se „rudí ďáblové“ ve 2. kole utkají se Southamptonem. V úvodním zápase nové sezony na hřišti Bournemouthu totiž chyběl kvůli kartám.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud