16. srpna 2016 • 04:45

Costa zase řádil! Hádal se se spoluhráčem, měl jít ven a pak rozhodl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti se chová jako šelma. Nikomu nedá nic zadarmo, hraje naplno. Ale také to často přehání, je zákeřný a nemá problém seřvat i kamaráda. Útočník Chelsea Diego Costa svou pověst potvrdil hned v 1. kole Premier League. Proti West Hamu sice rozhodl, ale tou dobou už na trávníku neměl být...



Že soupeři Costu nemají v lásce, to je známá věc. V utkání proti West Hamu ale španělský reprezentant ukázal, že to s ním musí mít těžké i spoluhráči. Přímo na hřišti se totiž pustil do hádky s jindy klidným spoluhráčem Nemanjou Matičem.

Poté se Costa pustil pro změnu do hlavního rozhodčího, domácí „Blues“ totiž žádali penaltu po sporném zákroku na Oscara. Jenže to už útočník Chelsea narazil. Premier League totiž od nové sezony tradiční hloučky kolem sudího zatrhla. A protože Costa na rukávu kapitánskou pásku nenosí, dostal žlutou kartu.

To se málem známému bouřlivákovi ve druhém poločase nevyplatilo. Chelsea přitom vedla 1:0 a zápas měla pevně v rukou. Jenže Costa se rozhodl přitvrdit a ostře dojel brankáře West Hamu Adriana, kterému dělal při rozehrávce míč trochu problémy.

Kanonýr Chelsea byl ovšem v souboji pozdě. Gólman soupeře míč odehrál a až potom přijela Costova noha. Šlo skutečně o velmi nepříjemný zákrok, Costa totiž trefil Adriana kolíky zezadu do lýtka.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - West Ham 2:1. Costa rozhodl
Video se připravuje ...

„To bylo jasně na červenou. Tohle je typický Costa, stává se mu to až příliš často. Je to zákrok nad kotník. Neudělal to poprvé ani naposledy,“ štvalo bývalého obránce Liverpoolu a dnes televizního experta Jamieho Carraghera.

Hlavní rozhodčí Anthony Taylor ale Costu nepochopitelně ušetřil a útočníkovi domácích nedal ani žlutou kartu, po které by musel sedmadvacetiletý fotbalista ze hřiště. Drsný faul přitom volal rovnou po červené.

Rozhodnutí sudího Taylora se nakonec ukázalo jako klíčové. West Ham, který se jinak prezentoval velmi špatným výkonem, totiž dokázal vyrovnat a sahal po bodu. Jenže tušíte správně. Diego Costa v 89. minutě rozhodl.

Trenér West Hamu Slaven Bilič se ale na Costovo (ne)vyloučení odmítl vymlouvat. „Hrálo se první kolo a my už budeme řešit verdikty rozhodčích? Nejsme spokojení s tím, jak jsme zde hráli,“ tvrdil.

Chelsea tak vstoupila do sezony pod novým trenérem Antoniem Contem výhrou nad West Hamem 2:1. Diego Costa si ale zase rozšířil seznam nepřátel...

Útočník Chelsea Diego Costa zajel velmi nešetrně do brankáře West Hamu Adriana
Útočník Chelsea Diego Costa zajel velmi nešetrně do brankáře West Hamu Adriana

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud