Jonáš Bartoš
20. srpna 2016 • 04:57

Manchester United táhnou letní ESA. Zlatan dává góly, Pogba je všude

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ty dva byl na Old Trafford každý zvědavý. Na startu letní sezony se zdá, že Zlatan Ibrahimovic i Paul Pogba znamenají pro Manchester United velkou trefu. V pátečním duelu 2. kola Premier League proti Southamptonu (2:0) poprvé společně nastoupili v základní sestavě. Oba předvedli svou výjimečnost - švédský bombarďák zařídil obě branky, Pogba byl možná vůbec nejlepším hráčem na place.



Celá Anglie se musí mít na pozoru. Zlatan Ibrahimovic a Paul Pogba vypadají ve výjimečné formě. Švédský kanonýr po příchodu na Ostrovy ukazuje, že i v 34letech zůstává světovým útočníkem.

Ve dvou odehraných zápasech Premier League vstřelil už tři branky, naposledy se dvakrát prosadil doma proti Southamptonu - nejdřív zakončil centr Rooneyho precizní hlavičkou, v druhém případě suverénně proměnil pokutový kop.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Southampton 2:0
Video se připravuje ...

"Když se daří týmu, vynikají i individuality. Snažil jsem se odevzdat to nejlepší, pomáhat spoluhráčům, vytvářet šance a dávat góly," pravil skromně Zlatan po vydařeném utkání.

"V Anglii jsou zápasy těžší (než ve Francii) a při hře musíte opravdu tvrdě pracovat. Když přijde šance, je třeba být připravený. Nezáleží na tom, kdo skóruje," dodal v zápasovém hodnocení pro BBC útočník, který přišel jako volný hráč z PSG.

Skvělá Pogbova premiéra

Premiéru po návratu z Juventusu si v dresu United odbyl Paul Pogba. Francouzský reprezentant přišel na Old Trafford za rekordní částku (80 milionů liber, zhruba 2,6 miliardy korun) a v prvním celém utkání o sobě dával vědět.

Branku sice nevstřelil ani na ni nenahrál, přesto předvedl ohromující statistiky. V utkání měl z hráčů United nejvíc doteků s balonem (103), nejvíc přihrávek (71) i vítězných soubojů (20). Uprostřed zálohy byl dominantním mužem a naplnil to, proč ho klub draze odkupoval z Itálie.

Pogba a Ibrahimovic slaví branku v síti soupeřeFoto Reuters

"Byl jsem v pohodě, bez nervozity, snažil se hrát svou hru. První míč jsem zkazil, ale pak jsem se srovnal a cítil se mnohem lépe," ohlédl se za zápasem proti Southamptonu 23letý talent. "Jsem šťastný i proto, že dneska měl narozeniny můj bratr."

Je nesporné, že obě letní posily mohou posunout Mourinhův výběr tam, kam United léta patřili - tedy mezi úplnou špičku anglické soutěže bojující o titul, jako za časů vlády sira Alexe Fergusona.

"Když United podepsali Ibrahimovice, mluvili jsme o kvalitě, kterou do týmu přinese. Ale nezmínili jsme branky, které umí dávat hlavou. Jde o typické anglické centry do vápna na útočníka, takhle už se prosadil dvakrát," připomněl pro Sky Sports Ryan Giggs, někdejší legendární záložník klubu z Manchesteru.

"Tohle je přesně to, co od Zlatana očekáváte. Možná si ve Francii vytvářel ještě víc šancí, dával víc branek. Tady se ale dostane do čtyř možností a skóruje třikrát," doplnil Thierry Henry, dlouholetý útočník Arsenalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud