1. září 2016 • 19:30

Premier League má za sebou tři napínavá kola, září Chelsea a oba Manchestery

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po reprezentační pauze vstoupí anglická liga již do čtvrtého kola. Předchozí tři přinesly mnoho zajímavých a napínavých momentů. V čele tabulky se usadily tři stoprocentní týmy, následované Evertonem a nováčkem z Hullu. Rozporuplné pocity ze startu nové sezóny mají nejen fanoušci v Liverpoolu a Arsenalu. Na chvostu tabulky se překvapivě pohybuje Stoke City s mnoha ofenzivními hvězdami. Zamíchají další kola kartami, nebo se o titul poperou Manchester City, Manchester United a Chelsea? Odpověď naleznete na zcela nové internetové televizi DIGI2GO, která od začátku září vysílá vedle satelitní televize Nová DIGI TV všechny zápasy Premier League.



Tento víkend se v anglické fotbalové lize neodehraje žádný zápas kvůli kvalifikaci na mistrovství světa. Ovšem už další týden se můžeme těšit na pokračování jedné z nejkvalitnějších lig světa. Tu zatím ovládají tři týmy, které ještě nenašly přemožitele.

Díky skóre se na výsluní vyhřívá Manchester City, bohatý klub, jenž před sezonou přivedl známého trenéra Pepa Guardiolu. Podle očekávání spoléhá jeho tým především na svou velkou ofenzivní sílu. Ve skvělé formě se zatím jeví tradiční střelec Sergio Agüero, rychlý křídelník Raheem Sterling a nová letní posila Nolito. V posledním zápase si hravě poradili s West Hamem United, jehož start do sezony nebyl zcela ideální, i kvůli zranění hvězdy letošního mistrovství Evropy Dimitriho Payeta.

Dalšími stoprocentními týmy jsou Manchester United a Chelsea. Manchester United byl již před sezonou pasován do role velkého favorita a tuto roli zatím naplňuje. Zlatan Ibrahimovič stihl vstřelit tři branky ve třech kolech a velká chvála se snáší také na Paula Pogbu , který vše úspěšně diriguje ze středu hřiště. Chelsea naopak ukázala velkou sílu především v závěrečných okamžicích zápasů. Diego Costa vstřelil ve dvou kolech po sobě vítězný gól několik minut před koncem. Ve velké pohodě hraje belgická hvězda týmu Eden Hazard a nová letní akvizice z Leicesteru Ngolo Kanté.

Naopak ne příliš vydařený start do sezóny pociťují v Liverpoolu, Arsenalu a v mistrovském Leicesteru. Především fanoušci Arsenalu si po povedené minulé sezóně určitě představovali z uplynulých zápasů více bodů. Ztrátu zaznamenal Arsenal již v prvním kole, kdy v nádherném utkání nestačil na Liverpool a podlehl mu 3:4. Arséne Wenger již fanouškům přislíbil posily v podobě Mustafiho a Lucase. Za to Liverpool se postaral zatím asi o největší překvapení, když podlehl nováčkovi z Burnley na jeho půdě 0:2, a i kvůli tomuto nevydařenému zápasu zatím na nejlepší ztrácí.

Před sezonou visel velký otazník nad výkony mistrovského Leicesteru City. Vstup do soutěže měl velmi rozpačitý, v prvním kole překvapivě nestačil na nováčka z Hullu, následovala remíza s Arsenalem a vzestupnou tendenci dokončil výhrou doma se Swansea. Leicester zatím s velkými obtížemi nahrazuje středopolaře Kantého, posily Mendy a Amartey jsou se svými výkony zatím za očekáváním. Podobně je na tom útočník Musa z CSKA Moskva, který se i přes svou pověst gólového hráče do základní sestavy neprosadil. Je tedy otázkou, jaké výkony přijdou po reprezentační pauze.

Na chvostu tabulky se zatím překvapivě pohybuje tým ze Stoke. Před sezonou byl jasný cíl navázat na povedené deváté místo z předchozí sezóny, jenže realita je zatím jiná. Ofenzivní hráči v čele s rakouskou hvězdou Arnautovičem, švýcarským rychlíkem Shaqirim či hrotovým útočníkem Peterem Crouchem zůstávají za očekávání.

Zatím se naopak velmi slušně daří všem nováčkům, Middlesborough s Hullem dokonce sahají na příčky zaručující poháry.

Další kola nabídnou bezesporu skvělou podívanou. Ztratí body někdo z vedoucí trojice? Dotáhnou se na nejlepší Arsenal s Liverpoolem? A potvrdí mistrovský Leicester svou vzestupnou tendenci? Další přímé přenosy z Premier League vám přinese internetová televize DIGI2GO, která začala vysílat 1. září a je internetovou alternativou satelitní televize Nová DIGI TV.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud