3. září 2016 • 20:20

Esa přes palubu: Schweinsteiger je v United na odpis, Touré má trable v City

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Manchesteru se s hvězdami nemazlí. Jakmile se některý z hráčů, a mohou být sebeslavnější, znelíbí manažerům United a City, klidně je hodí přes palubu. Minimálně pro evropské pohárové soutěže. Manchester United nezařadil německého mistra světa Bastiana Schweinsteigera na soupisku pro fotbalovou Evropskou ligu. V táboře Citizens to podobně schytal Yaya Touré, který má stop dokonce pro Ligu mistrů.



Nový kouč dvacetinásobného anglického šampiona José Mourinho dal tak dvaatřicetiletému Schweinsteigerovi znovu najevo, že už s ním nepočítá. Už minulý měsíc portugalský trenér řekl, že pro německého záložníka bude hodně složité, aby si za klub ještě někdy zahrál.

Bývalý hráč Bayernu Mnichov má přitom na Old Trafford smlouvu ještě na dva roky a nedávno odmítl, že by mohl přestoupit. Momentálně trénuje individuálně nebo s rezervou Manchesteru.

V minulé sezoně po svém příchodu do Manchesteru nastoupil pod tehdejším koučem Louisem van Gaalem k 31 zápasům a dal jeden gól.

Klid zbraní není ani v modrém manchesterském táboře, tedy u Citizens. Tam si pro změnu nepadli do oka nový kouč Pep Guardiola a zkušený Yaya Touré. Média spekulují o tom, že mezi oběma muži došlo ke slovní rozepři. A jak už to v takových chvílích bývá, navrch má trenér.

Touré tak nefiguruje mezi pětadvacítkou vyvolených, kteří se budou bít ve světlomodrém dresu v milionářské soutěži. Pro Premier League se zatím pro zkušeného hráče nic nemění.

Pep Guardiola a Yaya Touré v Manchesteru City
Pep Guardiola a Yaya Touré v Manchesteru City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud