4. září 2016 • 17:05

Skandální výrok sudího v Anglii: Říkali nám, ať nevidíme lokty v obličeji

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl rozhodčí vyloučit útočníka Manchesteru City Sergia Agüera za úder loktem do obličeje soupeře, nebo si zákroku radši záměrně nevšímat? Takovou debatu rozpoutal ve fotbalové Anglii výrok bývalého sudího Marka Halseyho, který na Twitteru přiznal, že v minulosti měl dostat instrukce říct po zápase, že podobné momenty neviděl. Agüero vyvázl během zápasu s West Hamem bez postihu, dodatečně vyfasoval třízápasový distanc.



Kdyby rozhodčí Agüera potrestal přímo na trávníku, žádný dodatečný trest by už hvězdného útočníka nemohl potkat. „Já jsem se v takové situaci párkrát ocitnul. Bylo mi řečeno, abych dělal, že jsem nic neviděl,“ napsal Halsey na sociální síti. Od koho přišel takový pokyn? Prý nikoliv od vedení Fotbalové asociace, ale od sdružení rozhodčích PGMOL, který má za úkol zvyšovat úroveň profesionálních sudích v Anglii.

Vůči skandálnímu nařčení se představitelé sdružení rozhodčích ohradili. „Neexistuje žádný tlak, aby někdo na někoho tlačil, nebo naopak něco na hřišti pominul,“ uvedl mluvčí PGMOL. Televizní expert Gary Neville však namítá, že by se podezření z podobné praxe mělo vyšetřit. Halsey ukončil rozhodcovskou kariéru v roce 2013.

Agüerův zákrok rozhodčí sice při utkání s West Hamem incident neviděl a argentinský reprezentant tak při zápasu postihu unikl, zákrok je ale zachycen na videu a disciplinární komise tak vynesla verdikt dodatečně.

Agüero se rozmáchl levým loktem do obličeje obránce West Hamu Winstona Reida v 76. minutě nedělního duelu, který Manchester City nakonec vyhrál 3:1. Útočník tak po reprezentační pauze zmešká vedle velmi očekávaného šlágru s Manchesterem United i utkání s Bournemouthem a zápas se Swansea v Ligovém poháru.

SESTŘIH Premier League: Manchester City – West Ham United 3:1
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud