7. září 2016 • 04:35

Odhalení po 22 letech! Jak Terryho lákal Ferguson do United

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se ke konci svojí kariéry jako příklad klubové věrnosti. Obránce Chelsea John Terry však na svém Instagramu připomněl, že všechno mohlo být jinak a místo londýnských Blues se mohl ocitnout na straně jejich rivalů. Zveřejnil totiž fotografii, na které je jako čtrnáctiletá fotbalová naděje s trenérem Manchesteru United Alexem Fergusonem, svými rodiči a cennými trofejemi. Jaký je příběh tohoto snímku?



V rodině Terryových se fandilo Manchesteru United. Tedy Johnův otec Ted. Po sezoně 1993/94, v níž United triumfovali v Premier League a Anglickém poháru, začal myslet Ferguson na budoucnost. Jak vybudovat tým, který si udrží úspěchy? Terry mohl být jeho součástí. Osobní setkání a společná fotografie s oběma trofejemi udělala na budoucí fotbalovou superstar dojem.

„Když jsem vyrůstal, Manchesteru United jsem fandil. Znáte to. Jako kluk chcete podporovat tým, který vyhrává všechno. A můj otec i děda byli fanoušci United,“ rozvyprávěl se Terry, v jakých kulisách vyrůstal.

Vzácné setkání vazby ještě umocnilo. „Alex Ferguson si udělal čas, pozval mě na zápas a poobědvali jsme společně s hráči,“ vybavil si, co se všechno stalo. „Cítil jsem se opravdu výjimečně.“

Pak však vyrazil trénovat do Chelsea a rázem měl jasno. „Od prvního dne jsem věděl, že je to klub, za který chci hrát. Pro tátu to bylo těžké, ale sedli jsme si spolu a řekl jsem mu, že šlo o správné rozhodnutí,“ zavzpomínal Terry.

V tom měl pravdu. „Kdo by si pomyslel, že vyhraju čtyři tituly a pětkrát Anglický pohár?“ směje se dnes pětatřicetiletá klubová legenda. Modrý dres Terry s výjimkou krátkého hostování v Nottinghamu Forest nikdy nesvlékl, před začátkem této sezony uzavřel smlouvu na další rok.

K Fergusonovi však dá chová velkou úctu. „Nikdy nezapomenu, co udělal pro mě a mojí rodinu,“ vzkázal Terry.

Alex Ferguson a čtrnáctiletý John Terry se svými rodiči. Nechybělo moc a pozdější ikona Chelsea mohla zakotvit v Manchesteru United.
Alex Ferguson a čtrnáctiletý John Terry se svými rodiči. Nechybělo moc a pozdější ikona Chelsea mohla zakotvit v Manchesteru United.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud