12. září 2016 • 17:25

Český talent do Premier League? Mladého Jankta nahání Leicester

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z juniorky Slavie až do kádru anglického šampiona. Inu, proč ne? Přesně tak totiž může vypadat cesta českého reprezentanta do 21 let Jakuba Jankta, aktuálně hráče italského Udinese. Podle britského deníku The Guardian se o něho začaly zajímat Leicester City a Bournemouth. Oba kluby navíc pokročily v jednáních tak daleko, že už připravují oficiální nabídky.



Kolem 20letého odchovance Slavie kroužil už během minulé sezony slavný Arsenal. Jednání se však nedostala nijak zvlášť nedaleko. Český reprezentant do 21 let navíc zamířil z prvoligového Udinese na hostování do druhé ligy, kde hrál za Ascoli.

Nyní však na Apeninském poloostrově znovu evidují zájem z Anglie. O Jankta má podle deníku The Guardian zájem mistrovský Leicester a Bournemouth, který kroutí v Premier League druhou sezonu. Zatímco „kanonýři“ českého fotbalistu pouze sledovali, poslední dva zájemci zašli ještě dál. Údajně jsou připraveni za Jankta podat oficiální nabídku.

Trenér Claudio Ranieri si podává ruku s kapitánem Leicesteru Wesem Morganem
Trenér Claudio Ranieri si podává ruku s kapitánem Leicesteru Wesem Morganem

Klub však se slávistickým odchovancem počítá. Svědčí i to, že jej po úspěšném hostování v Ascoli odmítl znovu pustit pryč.  Jankto během 34 zápasů v druhé nejvyšší italské soutěži vstřelil pět branek a zaujal svým obrovským fyzickým fondem, díky kterému je platným pro náročný styl fotbalu.

Jenže po sezoně českému záložníkovi v italském klubu končí smlouva, ale jeho cena není nízká. Pohybuje se kolem osmi milionů liber, což je v přepočtu 255 milionů korun. Udinese nechce Jankta ztratit po jejím vypršení a tak se raději staví k výhodnému prodeji.

Do Itálie zamířil Jankto v roce 2014, když překvapivě opustil pražskou Slavii. V prvním týmu Udinese má zatím odehráno pouze 17 minut z letošní sezony, kdy nastoupil v Italském poháru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud