21. září 2016 • 10:19

Válka s exhvězdou City. Bez omluvy Touré nehraje, řekl Guardiola

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Manchesteru City to létá. Nový trenér Pep Guardiola nemá slitování ani s největšími ikonami klubové minulosti. Na vedlejší koleji se ocitl bývalý kapitán Yaya Touré. 33 letý záložník se nedostane na hřiště, dokud se za svá kritická slova neomluví hráčův agent Dimitri Seluk.



Touré pod Guardiolou odehrál jediné utkání, odvetu play off Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť. Někdejší pilíř zálohy a kapitán Manchesteru City se trenérovi nehodí do nové koncepce a nedostává se na plac.

Když se Guardiolovi někdo nehodí, nemá slitování, na jménu vůbec nezáleží (naposledy poslal gólmana Joea Harta na hostování do Turína). Přehlížení zkušeného chasníka, kterému v City po sezoně vyprší kontrakt, se nelíbí jeho agentovi Dimitriji Selukovi.

Ten prohlásil, že se Guardiola jeho klientovi mstí a svým jednáním někdejší velkou hvězdu ponižuje. "Možná si Pep myslí, že Yaya je dost dobrý na to, aby nastoupil na posledních deset minut Ligového poháru proti týmu ze čtvrté ligy. Pochopitelně žertuji," prohlásil mimo jiné Seluk pro Sunday Mirror.

Trenérova reakce netrvala dlouho. Guardiola nezařadil Tourého do výběru ani pro zmiňovaný Ligový pohár (City hraje dnes ve Swansea) a úplně ho odstavil od týmu.

"Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí. Vím, že je to velmi, velmi dobrý chlap," poznamenal Guardiola před anglickými reportéry. "Ale od chvíle, co jeho manažer promluvil, je Yaya z týmu venku."

Stop stav trvá do doby, než Seluk vyrukuje s omluvou. "Vystup před médii a omluv se. V první řadě Manchesteru City, poté jeho spoluhráčům a pak trenérovi. Když se tohle stane, Yaya bude zase součástí týmu a bude mít stejnou šanci jako ostatní zasáhnout do zápasů," vyzval španělský kouč.

"Jako trenér nemůžu tolerovat, když agent hráče, který nehraje, běží k novinářům a mluví a mluví," zlobil se Guardiola. "Nedovedu si představit, že v mé éře, když jsem hrál fotbal, by můj manažer šel za novináři a vystoupil proti Johanovi Cruyffovi (tehdejší trenér Barcelony)," dodal.

"Možná nastala nová doba, ale já jsem ze staré školy. A v naší generaci agenti nechávali dělat trenéry i hráče svou práci. Dnešní manažeři si myslí, že jsou něco víc," ohradil se Guardiola.

Touré by si nejspíš příliš nezahrál ani ve chvíli, kdy by jeho manažer vynechal stížnosti do médií. Stárnoucí hráč, který nedávno oznámil konec v reprezentaci Pobřeží slonoviny, přestává stíhat rychlostně, což je hlavní věc, kterou Guardiola i moderní fotbal vyžadují.

Navíc Guardiola nemá důvod ke změnám v sestavě. Po příchodu na Ostrovy s mužstvem válí, City pod jeho vedením vyhrálo všech osm zápasů v sezoně, s plným počtem bodů vede i tabulku Premier League.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Bournemouth 4:0. Lídr ligy stále bez ztráty
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester Utd. – Manchester City 1:2. Prestižní derby pro Guardiolu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud