29. září 2016 • 20:26

Skandál v Anglii má další oběť. V podezření je i kouč QPR Hasselbaink

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skandál s tajnými nahrávkami stál v anglickém fotbale místo dalšího trenéra. Po kouči anglické reprezentace Samu Allardyceovi byl odvolán i asistent v druholigovém Barnsley Tommy Wright. V podezření je i trenér Queens Park Rangers Jimmy Floyd Hasselbaink.



Redaktoři deníku Daily Telegraph zveřejnili tajné nahrávky, na kterých se v přestrojení za asijské investory domlouvají za úplatu s trenéry na konzultacích. Allardyce si dohodl provizi 400 tisíc liber (asi 12,4 milionu korun) za rady, jak obejít pravidla při přestupech.

Spolupráci přislíbil i Wright a vzal si obálku s 5800 eury (asi 157 tisíc korun). To však na videu vidět není. Za to měl pomoci s přestupy do Barnsley. Klub ho dnes suspendoval a zahájil interní vyšetřování.

Z korupce je podezřelý i bývalý nizozemský reprezentant Hasselbaink, který podle deníku slíbil, že za 60 tisíc eur poletí do Singapuru, aby s investorem projednal možný nákup hráčů.

Pravidla FA a FIFA nařizují, že ekonomická práva hráčů nesmí vlastnit třetí strana. Praktiky často využívané v Jižní Americe jsou v Anglii zakázané od roku 2008 a celosvětově od loňska.

Podle deníku přijalo úplatek dokonce osm současných či bývalých trenérů z Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud