17. října 2016 • 18:35

Čech oslavil v Arsenalu PADESÁTKU. Klub válí a gólman diriguje výhry

Autor: Robert Rohál
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výhra nad neoblíbenou Swansea 3:2 stála Arsenal hodně sil, ale vystřelila ho za záda vedoucího Manchesteru City. V šestém triumfu za sebou, po kterém jsou „kanonýři“ druzí za týmem Pepa Guardioly jen kvůli horšímu skóre, měl rukavice i slavící Petr Čech. Na soutěžní úrovni v sobotu hájil tři tyče londýnského giganta jubilejně po padesáté.



Petr Čech sice ve dvaačtyřicátém startu v Premier League za Arsenal čisté konto neslavil, neboť byl překonán Gylfi Sigurdssonem a Borjou Bastónem, ovšem ze tří důležitých bodů se radoval.

„Kanonýrům“, kteří v duelu nastřelili tři tyče, se povedla odplata za jarní prohru. Jsou neporaženi již desetkrát v řadě, s tím, že naposledy se museli sklonit uprostřed srpna před Liverpoolem.

Čech, který v dosavadních osmi ligových zápasech inkasoval devětkrát, se v utkání prezentoval čtyřmi zákroky, které nebyly až tak složité. Moc mu ovšem nešly výkopy, o čemž svědčí pouze sedmašedesátiprocentní úspěšnost.

„Tušili jsme, že to bude nepříjemný zápas, což se potvrdilo. Swansea se na Emirates Stadium výsledkově daří. Nakonec jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem, ale taky je třeba si uvědomit, že jsme pětadvacet minut hráli o deseti a museli jsme se rvát až do samotného konce. Proto jsem rád, že jsme to úspěšně zvládli,“ prohlásil český gólman.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Swansea 3:2
Video se připravuje ...

Komplikace v podobě červené karty

Arsenal to před více než šedesáti tisíci diváky opravdu neměl snadné i kvůli červené kartě a pětadvacetiminutové přesilovce hostů. Granit Xhaka byl vyloučen – za poslední dvě sezony v reprezentaci i klubu – už popáté a pomalu se o něm začíná hovořit jako o zlém muži. Arséne Wenger ho ovšem neodsoudil.

„Červená byla přísná, Barrow to totiž trochu přihrál. Dle mě to byla tmavě žlutá, ale sudí se rozhodl pro červenou. V Německu Xhaka sice taky dostával červené, ale zákeřným hráčem není,“ prohlásil kouč, jehož potěšila demonstrace týmového ducha.

„To, co vypadalo jako poklidné odpoledne, se změnilo v těžkou dřinu, ale zvládli jsme to. Chvílemi jsme vážně hráli fantastický fotbal,“ prohlásil Wenger a uznal, že za stavu 2:0 a pak i při vedení 3:1 trochu ztratili koncentraci.

„Když jsme pak hráli v deseti a bylo to 3:2, klidně jsme mohli skórovat počtvrté, stejně jako jsme mohli inkasovat na 3:3. My se však semkli a ukázali týmového ducha. Není to jen o jedenácti hráčích v základu, ale o všech pětadvaceti. Rozdíl oproti minulosti vidím v tom, že ať už přijde na trávník z lavičky kdokoliv, vždy je naprosto soustředěný na hru,“ chválil žolíky Coquelina, Oxlade-Chamberlaina a Gibbse.

Útočník Arsenalu Theo Walcott (vpravo) slaví branku do sítě Swansea
Útočník Arsenalu Theo Walcott (vpravo) slaví branku do sítě Swansea

Wenger chválil výtečného Özila

Na velšské lavičce debutující Američan Bob Bradley pátému neúspěchu v řadě nezabránil. Jeho výběr pomohl položit na lopatky Mesut Özil, jenž svůj dobrý výkon korunoval brankou i dalšími pěti vytvořenými šancemi pro spoluhráče.

„Jeho trefa byla skvělá. Když to vidíte, mrzí vás, že se nesnaží zakončovat častěji, protože na tréninku dává góly, téměř kdykoli se mu zachce,“ přál si Wenger.

Jednoznačnou hvězdou dne byl Theo Walcott, který pokořil protivníka dvěma přesnými zásahy a navíc ještě dvakrát trefi l brankovou konstrukci. V devíti vystoupeních sezony už měl prsty ve stejném počtu tref. Sedm jich vstřelil sám a další dvě připravil svým kolegům. Již nyní má v lize stejně branek jako ve všech osmadvaceti startech minulého ročníku. Sám byl kapku smutný, že mu utekl hattrick.

„Byl blízko. Z nevyužitých šancí v závěru jsem trochu zklamaný. Po mezinárodní pauze je to vždy těžké. Hráči se vrací z různých koutů světa a na společný trénink je málo času. Když se ale podíváte na ostatní výsledky, jde o velmi dobré tři body,“ připomněl rychlonohý reprezentant Albionu víkendové ztráty City a Tottenhamu.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud