1. listopadu 2016 • 10:19

Bonyho naštval výsměch. Odpověděl dvěma góly. Bude oporou, těší kouče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadvacet zápasů na suchu. Wilfried Bony a střelec? Tomu se v posledních dnech na Ostrovech smáli, až se za břicho popadali. Jenže po pondělním utkání Stoke se Swansea (3:1) musí kritici reprezentanta Pobřeží slonoviny znovu zvážnět. Kmenový hráč Manchesteru City vstřelil dva ze tří gólů domácího celku. „Prý měl mít špatný vliv na tým, ale já ho vidím jako velmi důležitého hráče v této sezoně,“ řekl na Bonyho adresu trenér Mark Hughes.



Prosinec 2015, dva dny po Štědrém dnu. Až tak hluboko byste se museli v historických análech vrátit v čase, abyste zjistili, kdy se Wilfired Bony naposledy střelecky prosadil. Po pondělním duelu Stoke proti Swansea je vše jinak.

Bony, který přišel k „The Potters“ na roční hostování z Manchesteru City, se konečně rozparádil. Dvěma góly sestřelil klub, ve kterém debutoval v Premier League a rázně odpověděl všem na kritické až výsměvné narážky, které před zápasem ukazovali na šňůru 23 zápasů bez zásahu.

První branku vstřelil Bony po chytrém sklepnutí Joea Allena na zadní tyč, kde už mu scházelo pouze usměrnit míč do sítě. Druhá trefa přišla znovu po spolupráci s bývalým spoluhráčem ze Swansea. Allen našel v pokutovém území krátkým centrem Bonyho a ten hlavičkou poslal míč do branky.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Swansea 3:1. Bony ukončil trápení
Video se připravuje ...

„I když nedával góly, tak v posledních týdnech si vedl velmi dobře. Chyběly jen ty vstřelené branky. To se naštěstí povedlo. Pokud si dobře vzpomínám, podobnou krizi měl i ve Swansea, když si zvykal na anglickou ligu. Po čase se dokázal prosadit a následně byl k nezastavení. Doufám, že by se historie mohla opakovat,“ usmíval se po výhře trenér domácích Mark Hughes.

Velšský trenér se bývalého útočníka Sparty, Arnhemu či Swansea veřejně zastal a odmítl spekulace o tom, že je Bony problémovým hráčem pro každou kabinu. „Když jsme jej podepsali, slyšeli jsme, že má špatný vliv na mužstvo. Nechápu, kde se tyhle řeči vzaly, protože v týmu je obrovsky populární,“ zdůraznil Hughes. „Jen se podívejte na reakce ostatních hráčů, když vstřelil první gól – byli za něho opravdu rádi, protože vědí, jak je pro ně důležitý.“

Sedmadvacetiletý útočník dle slov trenéra Stoke na sobě neustále pracuje a v aktuální sezoně se může stát klíčovým hráčem týmu. „Kvalitu na to rozhodně má. Vidím to denně na tréninku. Myslím, že to ale musí vidět všichni. Nejen po dnešním výkonu, ale od chvíle, kdy k nám přišel,“ dodal Hughes.

Situace při první brance Bonyho
Situace při první brance Bonyho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud