17. listopadu 2016 • 18:29

Klopp brání Rooneyho: Legendy pily a kouřily jak blázni. Jsme jen lidi

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal a pak ženy, víno, zpěv! V podobném duchu se nesl reprezentační sraz z pohledu anglického kapitána Waynea Rooneyho. Zatímco britská média útočníka Manchesteru United peskovala za to, jak nezodpovědně se choval, když se nechal přistihnout novináři při užívání na svatbě, trenér Liverpoolu a známý bouřlivák Jürgen Klopp na skandál kouká jinýma očima. „Já v tomto s hráči soucítím. Vyděláváme spoustu peněz, máme vysněné povolání, ale nakonec pak někoho překvapí, že jsme vlastně jenom taky obyčejní lidé,“ zastal se ve čtvrtek německý kouč ikony United.



Svůj bujarý život nezapírá a neschovává se za fráze. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se nebrání tomu, že umí být pořádný bouřlivák a užívat si života. Když tedy přišla na čtvrteční tiskové konferenci před 12. kolem Premier League otázka na počínání útočníka Manchesteru United, místo poučování o špatné disciplině, Rooneyho naopak podpořil.

„Občas jsme prostě pozvaní na svatby, narozeninové večírky. Můžeme tam jít, hrát si na velké profesionály a tvrdit: My nepijeme alkohol. Nebo když v naší blízkosti někdo kouří, říkat mu: Běž s tím dál, protože nechci být pasivní kuřák! Jenže tak to v životě vůbec nefunguje,“ snažil se Klopp najít pro Rooneyho pochopení.

Rooney si zadělal na pořádné problémy
Rooney si zadělal na pořádné  problémy

Bývalý kouč Mohuče či Borussie Dortmund nepochybuje o tom, že současná generace vrcholových fotbalistů – a to nejen na Ostrovech – je nejvíce profesionální, co kdy byla.

„Všechny ty legendy, které milujeme a obdivujeme – pily jako ďáblové a kouřily jak blázni, ale k tomu všemu byly ještě skvělí fotbalisté. Například my jsme měli vánoční večírek a neustále jsem musel ostatním dolévat skleničky,“ popsal Klopp, jak se slavilo, za jeho éry. „Dneska ale nikdo takové věci nedělá, neznám nikoho takového,“ porovnal současnou generaci s tou svojí.

„Všechno je to o načasování. Když jste ve špatný čas na špatném místě, není to ideální. Sice nemám vůbec ponětí, kde Wayne byl, ale jsem si jistý tím, že se nejedná o nic vážného,“ uvedl Klopp. „Když se dopustíme  takových věcí, je z toho hned katastrofa… Je to prostě taková nehezká součást našich životů,“ dodal.

Co se stalo?

Anglie v pátek v kvalifikaci MS porazila Skotsko 3:0, Wayne Rooney přispěl k výhře jednou asistencí. Zároveň si lehce pochroumal koleno a na úterní přípravu se Španělskem (2:2) dostal volno. Anglický kapitán se výhru nad Skotskem rozhodl oslavit. S reprezentačním spoluhráčem Philem Jagielkou, zkušeným stoperem Evertonu, navštívili svatební party, kde byli přistiženi ve společnosti atraktivních slečen, a na pořízených snímcích lze vidět, že je Rooney evidentně opilý. Více informací čtěte ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud