17. listopadu 2016 • 21:53

Smůla pro Liverpool? Legenda Gerrard má trénovat ve třetí anglické lize

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když před pár dny Steven Gerrard oznámil svůj konec v dresu LA Galaxy a odchod ze zámořské MLS, fotbalový svět začal okamžitě spekulovat o tom, zda dojde k očekávanému návratu do milovaného Liverpoolu. Podle spekulací britského tisku by ale mohlo být všechno jinak, protože o 36letého záložníka údajně stojí třetiligový MK Dons. Bývalý dlouholetý reprezentant se má nacházet na seznamu kandidátů na uvolněný post trenéra.



Ohledně Gerrarda jsou na místě dvě otázky - Kam zamíří? A prodlouží si aktivní kariéru, nebo se stane trenérem? Sám hráč se ke své budoucnosti stále nevyjádřil, ale v Anglii už se spekuluje o tom, kam by mohl v nejbližší době zamířit.

Podle britského deníku Daily Mail by to ale nemuselo být podle očekávání do Liverpoolu, nýbrž o dvě patra níž. O legendu "Reds" se údajně zajímá třetiligový MK Dons, jenž po odchodu Karla Robinsona hledá trenéra, který by ho dostal ze sestupové 21. pozice.

Pokud se ale opravdu mezi oběma stranami jedná, domluva je teprve na začátku a konečný verdikt v nejbližších hodinách a dnech rozhodně nepadne. Gerrard, studující trenérskou A-licenci UEFA, je ale jednou z několika variant. Zámořská televizní stanice ESPN už dříve oznámila, že Frank Lampard po svém odchodu z New York City nabídku anglického celku odmítl.

Odchod do menšího klubu by byl nejspíš ideálním startem do manažerské kariéry, ale zejména fanoušci Liverpoolu mají jiné přání. Gerrardův návrat na Anfield je pouze otázkou času a podle bývalé klubové ikony Marka Lawrence by měl Liverpool po svém někdejším kapitánovi sáhnout, ať už pro hráčskou nebo trenérskou roli.

K aktuálnímu tématu se už před časem vyjádřil manažer aktuálního lídra Premier League Jürgen Klopp. „Steve je v Liverpoolu vždycky vítán,“ řekl temperamentní kouč. „Už jsme se o tom spolu dříve bavili. Nikdo nemusí mít obavy, že se tu pro Stevena nenajde místo,“ dodal s úsměvem.

Klub z Milton Keynes tedy zatím povede dosavadní kouč Richie Barker. Pokud vám jméno tohoto klubu nic neříká, může to být tím, že byl založen teprve v roce 2004, když se do města pro nezájem fanoušků přestěhoval klub z Wimbledonu. V minulosti oblékal dres MK Dons například Dele Alli, vycházející hvězda Tottenhamu a anglické reprezentace. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud