24. listopadu 2016 • 12:46

Jako hráč už žádný titul nezíská. Steve Gerrard ukončil kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard ukončil kariéru. Šestatřicetiletý záložník své rozhodnutí oznámil poté, co mu skončila smlouva s Los Angeles Galaxy ze zámořské MLS. Předtím strávil 17 let v Liverpoolu, s kterým vyhrál Ligu mistrů a Pohár UEFA.



"Teď si vezmu nějaký čas na rozmyšlenou a brzy oznámím, co budu dělat v budoucnu. Pořád ale cítím, že fotbalu můžu dost nabídnout, ať už to bude v jakékoliv roli," citoval Gerrardovo prohlášení server Sky Sports. "Měl jsem skvělou kariéru a děkuji za každý okamžik v dresu Liverpoolu, Anglie a LA Galaxy," přidal.

Gerrard v Los Angeles strávil poslední dvě sezony, předtím nastupoval výhradně za mateřský Liverpool, za který odehrál 710 zápasů. "Jako kluk jsem si splnil sen, když jsem oblékl slavný červený dres. A když jsem v roce 1998 poprvé nastoupil proti Blackburnu, nikdy by mě nenapadlo, co mě v následujících osmnácti letech čeká," uvedl.

V roce 2001 dovedl Liverpool k triumfu v Poháru UEFA a o čtyři roky později byl u vítězství v Lize mistrů. Za anglickou reprezentaci Gerrard odehrál 114 zápasů, víc jich za národní tým stihli pouze Peter Shilton (125), Wayne Rooney (119) a David Beckham (115).

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud