28. listopadu 2016 • 20:45

Schweinsteigerovo trápení. Konec kariéry, nebo Neymarův klub?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Německu jde o jednoho z nejuctívanějších sportovců. Bastian Schweinsteiger získal všechny myslitelné trofeje, než se minulé léto přesunul za výzvou do Premier League. Jenže v Manchesteru United zatím nedostává ani čuchnout, pod Josém Mourinhem už vůbec ne. Dokonce se rýsuje jeho úplný konec kariéry, případně zajímavý přestup do brazilského Santosu, kde hráli Pelé či Neymar.



Schweinsteiger přišel do Manchesteru United v létě 2015. Jako ikona německého fotbalu, legenda Bayernu, mistr světa. Jenže vinou zdravotních problémů a ztráty formy se na Ostrovech dosud nechytl.

Situace se pro 32letého záložníka ještě zhoršila po příchodu José Mourinha . Portugalský kouč poslal Schweinsteigera do juniorky a dal jasně najevo, že pod ním jen tak šanci nedostane. Situace se změnila až v posledních týdnech, kdy se mohl vrátit k prvnímu týmu a začít s mužstvem trénovat.

Pro mistra světa šlo o skoro nedůstojnou roli. "Nechal bych je (United) krvácet do posledního dne a pak jim řekl sbohem," nechal se na setkání s fanoušky slyšet prezident Bayernu Uli Hoeness.

"Každý měsíc bych hrál golf, nabízel klubu svou práci a doprovázel svou ženu Anu na tenisových turnajích," dodal šéf bavorského gigantu, kde je Schweinsteiger nedotknutelnou legendou. "Za takové chování by ten klub měl být potrestán," zaútočil na United za to, jak německou star přehlíží.

Zlatan Ibrahimovic a Bastian Schweinsteiger, dva zkušení hráči z Manchesteru United
Zlatan Ibrahimovic a Bastian Schweinsteiger, dva zkušení hráči z Manchesteru United

S blížícím se otevřením přestupového okna se začíná řešit, kam se hráčův osud pohne po novém roce. Mourinho ho sice poprvé nominoval k zápasu (Schweinsteiger seděl na lavičce v neděli proti West Hamu), to ale nic nemění na tom, že se může poohlížet po novém klubu.

Nejvíc se spekuluje o zájmu ze severoamerické MLS, další zprávy hovoří o brazilském Santosu. Tedy klubu, kde hráli slavný Pelé či aktuální hvězda Barcelony Neymar .

Další možností je, že Schweinsteiger s profesionálním fotbalem úplně sekne. Na podzim už uzavřel své působení v národním týmu a musí se rozhodnout, jak naloží se svou kariérou v klubu. "Co jsem slyšel, Basti je velmi blízko k tomu, aby ukončil kariéru," prozradil Hoeness. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud