11. prosince 2016 • 16:02

Rval se s každým! Obránce Cardiffu se po vyloučení pustil i do kouče

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdy ani červená karta nestačí. Urostlý stoper Sol Bamba, hající barvy Cardiffu, v sobotním utkání druhé anglické ligy proti Ipswich Town (1:1) neunesl svůj předčasný odchod do sprch a chtěl se rvát s každým, kdo mu přišel do cesty. V bezpečí nebyl ani jeho vlastní trenér.



Běžela 70. minuta zápasu, když Jonathan Douglas z Ipswiche zajel do Sola Bamby a poslal ho k zemi. Píšťalka sudího zůstala němá, sám Bamba ale naopak. Vztekat se začal na soupeře i rozhodčího, vyfasoval červenou kartu a když od sebe odstrčil klubového lékaře, který ho měl ošetřit, museli ho za postranní čáru eskortovat dva spoluhráči.

Když už řádění, tak pořádné, jako by si řekl vysoký obránce. Jen co se přiblížil k lavičkám, spustil lavinu nadávek i směrem ke čtvrtému rozhodčímu. Krotit ho nakonec musel trenér Neil Warnock. Ani od osmašedesátiletého kouče si ale Bamba nenechal zchladit nervy a ohnal se po něm pravačkou, než konečně zmizel v útobách stadionu.

Zkušený trenér, který naštvaného Afričana vedl už Leedsu, nemohl celou situaci pochopit. "Tuhle jeho stránku vůbec neznám, byl nepříčetný," komentoval Warnock. "Takové chování je neomluvitelné. Zaslouženě dostane minimálně třízápasovou stopku."

Warnock, který Bambu do Cardiffu přivedl v řijnu jako hlavní posilu, ale nehodlá na svého svěřence kompletně zanevřít. "Pořád si myslím, že je jeden z nejlepších v lize, tohle je bohužel kaz na jeho reputaci," řekl kouč.

Fanoušci Cardiffu musí doufat, že reprezentant Pobřeží slonoviny se do vypršení trestu zklidní a mužstvu ještě pomůže. Klub z hlavního města Walesu, který ještě před třemi lety hrál v Premier League, se totiž po téměř polovině sezóny trápí na sestupovém 22. místě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud