3. ledna 2017 • 10:38

Červená karta? Spíš faul United, nedal bych ani žlutou, zuřil kouč West Hamu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červená karta? To snad ne! Trenér West Hamu United Slaven Bilič užasle koukal, jak sudí Mike Dean vylučuje Sofiana Feghouliho už v 15. minutě bitvy s Manchesterem United (0:2). Ve fotbale zažil ledacos, ale že zasvítí v ruce sudího červený kartonek po střetu jeho svěřence s Jonesem, to tedy nečekal. „Nebudu říkat, že to vyloučení zničilo naše šance na lepší výsledek, ale vliv na utkání to samozřejmě mělo,“ řekl trenér „kladivářů“. Stojí si za tím, že se měl spíš pískat faul proti soupeři. A sám by za souboj neudělil ani žlutou kartu.



Manchester United se v poslední době docela rozjel, na West Hamu ho ale čekala těžká bitva. To, že od 15. minuty hráli „rudí ďáblové“ přesilovku, byla pořádná výhoda. Vyloučení Feghouliho nemohli v domácím táboře rozdýchat. Sofiane Feghouli šel do souboje s Philem Jonesem ostře, ale stejně jako soupeř. Jenže sudí Dean neváhal a okamžitě tasil červenou kartu. „Byl jsem tím překvapený,“ neskrýval Bilič.

Kouč „kladivářů“ zdůraznil, že se vždycky zastává sudích, jak těžká je jejich práce a pokaždé se raději podívá na zpomalený záběr situace, než se pustí do ostřejších úsudků. Uznává, že podobnou výhodu samozřejmě muži s píšťalkou nemají. „Tady bych ale nedával snad ani žlutou kartu. To jsem také řekl čtvrtému sudímu i José Mourinhovi ,“ zdůraznil Bilič.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Manchester United 0:2. Zápas ovlivnilo kontroverzní vyloučení
Video se připravuje ...

Feghouli podle něj fauluje výjimečně. Svou roli podle něj sehrálo, že když se Jones svíjel po střetu na zemi, vypadalo to, že je zraněný. Přitom podle trenéra West Hamu šel hráč Manchesteru do souboje špatně a vystavil se sám nebezpečí zranění.

„Když jsem tu situaci viděl po utkání, potvrdilo se mi, že jsem měl pravdu,“ myslí si. „Na tu situaci jsem se díval mnohokrát a stojím si za tím, že v tom souboji byl způsob hry Jonese daleko nebezpečnější než od Feghouliho. Jasně, Jones odehrál míč, ale hrál nebezpečně. Tohle prostě nebylo na červenou kartu.“

West Ham se také proti udělení červené karty odvolá. Ztratit Feghouliho na tři zápasy by byl podle Biliče docela průšvih. „Už takhle, když jsme šli tak brzy do deseti, to ovlivnilo zápas s Manchesterem. „Nebudu tvrdit, že to zničilo naše šance na dobrý výsledek, ale významný vliv tahle situace na zápas měla. Bránilo nám to v tom, abychom byli nebezpečnější,“ soudí kouč West Hamu.

Trenér United José Mourinho, který obyčejně v podobných situacích mívá na rozhodčí pořádnou pifku a nešetří je, vyloučení přešel. V hodnocení se soustředil na výkon svého týmu, který podle něj nebyl dobrý.

„Hráli jsme během osmačtyřiceti hodin dvě utkání, nebylo to jednoduché. Měli jsme o jednoho hráče víc, ale dlouho jsme toho nedokázali využít. Byla na nás znát únava. Až když jsem poslal na hřiště čerstvé hráče Matu a Rashforda, všechno se změnilo a bylo to lepší.“

Sofiane Feghouli z West Hamu po tomto souboji s Philem Jonesem z Manchesteru United viděl červenou kartu. Manažer "kladivářů" Slaven Bilič si myslí, že šlo o hodně přísný trest. Jako nebezpečnou viděl spíš hru soupeře z Old Trafford.
Sofiane Feghouli z West Hamu po tomto souboji s Philem Jonesem z Manchesteru United viděl červenou kartu. Manažer "kladivářů" Slaven Bilič si myslí, že šlo o hodně přísný trest. Jako nebezpečnou viděl spíš hru soupeře z Old Trafford.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud