Jonáš Bartoš
11. ledna 2017 • 10:20

Ticho na United. Pojďte na fotbal, ne do divadla, žádá fanoušky Mourinho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř 66 000 diváků v hledišti. Výhra 2:0, devátý úspěšný zářez po sobě. Trenér José Mourinho ale přesto není úplně spokojený. Jeho Manchester United momentálně válcuje soupeře, jenže fanoušci na tribunách často jen tiše relaxují. "Je mi líto, že to říkám, ale fanoušci se na velký zápas v neděli také musí zlepšit," prohlásil portugalský kouč po výhře 2:0 v Ligovém poháru nad Hullem.



Manchester United popíjí vítěznou šťávu. Úspěšně sejmul už devět soupeřů po sobě, v neděli se chystá na další skalp. Jeden z nejcennějších, protože přijede slavný Liverpool. Největší rival z města vzdáleného okolo dvou hodin autem, navíc přímý konkurent v nejvyšších patrech ligové tabulky.

"Náš výkon (v zápase s Hullem) stačil na výhru, ale stejně se musíme zlepšit," uvědomoval si trenér José Mourinho po relativně snadné výhře v Ligovém poháru.

"Možná jsem neodvedl dobrou práci a své hráče na zápas pořádně nepřipravil," zamyslel se Mourinho. "Stejně jako se musím zlepšit já i hráči, a je mi líto, že to říkám, fanoušci se na velký zápas v neděli také musí zlepšit," prohlásil kouč United.

Old Trafford, ačkoliv na něj v úterý dorazilo 65 798 diváků, působil v úterý nezvykle zamlkle. Přeci jen, utkání s Hullem tolik fotbalových věcí nenabídlo, navíc Ligový pohár je v Anglii vnímaný až jako čtvrtá soutěž v řadě (liga, Liga mistrů, FA Cup, Ligový pohár).

Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney pouští v utkání s Hullem na hřiště Anthony Martiala
Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney pouští v utkání s Hullem na hřiště Anthony Martiala

"Vždycky jsme zodpovědní za to, jak fanoušky dostaneme do zápasu," přiznal Mourinho. "Když hrajeme opravdu velmi dobře a s nadšením, přijdou na stadion a hrají s námi. Když nehrajeme tak dobře, v emocích a s takovou intenzitou, je normální, že trochu relaxují," hledal odpověď na menší podporu fanoušků.

Celý klub už žije nedělním šlágrem. Na Old Trafford přijede Liverpool, půjde jednoznačně o největší zápas kola. Velké derby o severní Anglii patří mezi několik magických zápasů, kvůli kterým fanoušci týdny dopředu nemohou dospat.

"Máme absolutně úžasné fanoušky. V neděli nás čeká naprosto výjimečný zápas pro nás i všechny příznivce United - a já je prosím, aby nepřišli jako do divadla, ale na fotbal a prožívali zápas s námi," burcoval portugalský kouč.

Narážel tak na letitou přezdívku Old Trafford. Na tribunách stejně jako u vstupu do ohromného stánku najdeme nápis Divadlo snů, jak se domovu fotbalistů United říká.

V neděli ale Mourinho ani hráči "rudých ďáblů" nechtějí divadelní kulisy. Chtějí správné fotbalové peklo, které jim pomůže sežehnout Kloppovu družinu z Anfieldu.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Manchester United 0:2. Zápas ovlivnilo kontroverzní vyloučení
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Middlesbrough 2:1. Pogba rozhodl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud