15. ledna 2017 • 18:06

Everton dojal Anglii: Z kluka, který bojuje o život, udělal hvězdu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, že by všichni fanoušci plakali štěstím po jasném vítězství nad Manchesterem City (4:0). „modří“ z Liverpoolu ukázali gesto, kterému tleská celý svět. Tváří klubu se totiž pro nedělní zápas stal pětiletý fanoušek konkurenčního Sunderlandu Bradley Lowery, který trpí vzácnou formou rakoviny - neuroblastomem. Everton na jeho léčbu věnoval už dříve 200 000 liber, teď navíc z klučiny udělal hvězdu jednoho z šlágrů Premier League.



Bylo to dojemné. Hvězdný útočník Evertonu Romelu Lukaku kráčí na trávník v náručí s pětiletým klučinou. Ten má na sobě sice dres konkurenčního Sunderlandu, ale nepochybujte o tom, že mu drží palce celý Goodison Park. Že se hraje s Manchesterem City, to v ten moment nikoho nezajímá. Pětiletý klučík přece bojuje o život, má vzácnou formu rakoviny. Tři body v Premier League jsou proti tomu prkotina. Je známo, že Bradley potřebuje léčbu ze zahraničí, aby se lékaři mohli pokusit prodloužit mu život. A Evertonu to není lhostejné.

Malý fotbalista sice měl na sobě dres „svého“ Sunderlandu, ale na zádech měl také nápis „Děkuji Evertonu“. Předtím, než zamával narvaným tribunám a zapózoval fotografům, si oblékl modrou bundu domácích. V ní také s míčem přeběhl kus hřiště a za jásotu fanoušků poslal míč do branky.

Když pak doprovázel oba týmy před výkopem na hřiště, už měl zase červenobílé sunderlandské triko s poděkováním Evertonu. Liverpoolský klub mu na twitterovém účtu poděkoval slovy: „Není zač.“ Počin klubu z Goodison parku pochopitelně ocenil i Sunderland, jenž vyjádřil rovněž své díky za gesto směrem k těžce nemocnému chlapci.

SESTŘIH Premier League: Everton - Manchester City 4:0. Velký debakl Guardiolova týmu
Video se připravuje ...

Už v polovině prosince byl Bradley Lowery „maskotem“ zápase mezi Sunderlandem a Chelsea. Tehdy dokonce dal gól náhradnímu brankáři londýnského klubu Asmiru Begovičovi. Sklidil za to obrovský aplaus, na tabuli svítilo: Sunderland – Chelsea 1:0 a jméno malého střelce. Ovací celého stadionu se dočkal i v páté minutě zápasu. Tehdy se na světelné tabuli objevil obrázek dresu s číslem 5 a jmenovkou Lowery. Po utkání se s nemocným chlapcem vyfotili i hráči Chelsea.

Následně se stal Lowery i vítězem pravidelné ankety televizní stanice BBC o nejhezčí branku měsíce v anglické Premier League. Vyhrál spolu s Henrichem Mchitarjanem z Manchesteru United, který bodoval se svým „škorpionem“.

Belgický reprezentant se činil i v samotném utkání. Byl to právě on, kdo v 34. minutě otevřel skóre a rozjel kanonádu domácích. V nastaveném čase, kdy už hráčům City docházely nervy, si navíc vysloužil napomenutí od zkušeného sudího Marka Clattenburga. Po souboji s Otamendim se totiž Lukaku do argentinského zadáka opřel tělem a ten se teatrálně svalil k zemi.

NEJ góly Premier League: Krásné nůžky Carrolla, narážečky Arnautoviče a paráda Kanea
Video se připravuje ...

NEJ zákroky Premier League: Foster zastavil Kanea na čáře, Čech si pomohl k nule
Video se připravuje ...

Lukaku vzal fanouška za hvězdami City, sudími a potřásl si s nimi rukou
Lukaku vzal fanouška za hvězdami City, sudími a potřásl si s nimi rukou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud