Pavel Janega
28. ledna 2017 • 04:40

Xhaka zlobí jako Řepka. Dalším vyloučením naštval fanoušky i Wengera

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už má pověst tvrďáka, který pro faul nejde daleko. Teď si zadělal na reputaci největšího záporáka v Anglii. Granit Xhaka z Arsenalu má oplétačky s policií a navrch se dostal na nelichotivý seznam hráčů, kteří vyfasovali dvě červené karty za méně než dvacet zápasů po přestupu do Premier League. Švýcarský záložník na to potřeboval konkrétně devatenáct utkání. Ovšem Tomáš Řepka to kdysi ve West Hamu stihl ještě rychleji. Vyloučen byl dvakrát během tří duelů.



Arsenal ho v létě vykoupil z Mönchengladbachu za více než miliardu. Fanoušci jásali, že Granit Xhaka pomůže týmu k trofejím. Jenže během pár měsíců se z velké posily stalo drahé riziko. V říjnu nedohrál utkání se Swansea (3:2), nyní o víkendu s Burnley (2:1). V obou případech málem připravil „kanonýry“ o body v důležitém boji o titul.

Nedivte se, že zloba trenéra Arséna Wengera roste. Po prvním vyloučení uvedl: „Je to jedna červená karta. Inteligence praví, že neuděláte stejnou chybu dvakrát. Granit musí udržet emoce na uzdě. Snad se z toho poučí.“ Teď v neděli Wenger už zvýšil hlas: „Musí se kontrolovat a netrestat svůj tým takovými fauly!“

Jenže Xhaka je od přírody „řízek“. Být devětkrát vyloučen za necelé tři roky, to není náhoda. A rozhodně ne dobrá vizitka. Švýcar s balkánskou krví je impulzivní a leccos ho vyvede z míry.

Takže aby toho nebylo málo, od pondělí ho policie prověřuje kvůli údajným rasistickým výrokům, které měl směřovat na personál londýnského letiště Heathrow. Podle svědků měl jednoho ze zaměstnanců nazvat „zku***nou bílou sviní“ jen proto, že Xhakova kamaráda nepustil do letadla kvůli pozdnímu nástupu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Burnley 2:1. Domácí rozhodli penaltou v 98. minutě
Video se připravuje ...

Na místo byla přivolána policie a záložník Arsenalu byl převezen na policejní stanici k výslechu. Tam popřel vše, z čeho byl obviněn. Tvrdil, že letištnímu personálu neřekl ani slovo. Mluvčí Arsenalu se odmítl vyjádřit s tím, že se jedná o soukromou a policejní záležitost.

„Nicméně Wenger bude určitě zuřit,“ má jasno britský novinář Matthew Law z Daily Telegraphu. Xhaka prý musí nakráčet k trenérovi na kobereček, patrně ho v součtu s červenou kartou nemine finanční postih na výplatní pásce. Zuří i fanoušci, protože čtyřiadvacetiletý fotbalista bude chybět kvůli vlastní hlouposti v následujících čtyřech duelech. Utěšit je může alespoň fakt, že jsou i tací borci, kteří dvě červené karty stihli za kratší dobu.

Třeba jako Tomáš Řepka , tomu po přestupu z Fiorentiny do West Hamu stačila v úvodu sezony 2001/2002 jen tři utkání. To první s Middlesbrough (0:2) nedohrál po dvou žlutých kartoncích a ve druhém proti Blackburnu vyloučením nastartoval debakl „kladivářů“ 1:7.

Britský list The Guardian tehdy o Řepkovi napsal, že v případě zkompletování „hattricku“ v dalším zápase si může rovnou nastěhovat rozhodčího domů. Daily Mail označil českého bouřliváka za „kultovní postavu kázeňských prohřešků“. Xhaka má našlápnuto podobně.

HŘÍŠNÍCI-PREMIANTI

Během kolika zápasů stihli hráči v novém klubu v Anglii dvě vyloučení.

3 Tomáš Řepka (West Ham)
6 Chris Makin (Oldham)
8 Richard Ord (Sunderland)
8 Laurent Koscielny (Arsenal)
12 Samba Diakité (QPR)
16 Bernardo Corradi (Manchester C.)
17 Ricardo Rocha (Tottenham, Portsmouth)
17 Kagisho Dikgacoi (Fulham, Crystal Palace)
18 Gary Caldwell (Wigan)
19 Granit 
Xhaka (Arsenal)
19 Duncan Ferguson (Everton)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud