29. ledna 2017 • 16:14

Kalas nahrál na gól a pomohl vyřadit Hull z poháru, končí i Watford

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další dva prvoligové celky vypadly ve 4. kole Anglického fotbalového poháru. Watford nestačil na třetiligový Millwall, o jehož výhře 1:0 rozhodl pět minut před koncem Steve Morison. Zástupce druhé nejvyšší soutěže Fulham deklasoval předposlední celek Premier League Hull 4:1. Asistenci u první branky domácích si připsal český obránce Tomáš Kalas. Překvapení naopak nedopustil Manchester United a nad Wiganem zvítězil jasně 4:0.



Watford sice uspěl ve statistice držení míče, výrazně střelecky aktivnější ale byl domácí Millwall. Převahu zužitkoval pět minut před koncem po přesném Fergusonově centru Morison.

Kalas, který ve Fulhamu hostuje z Chelsea, hlavou asistoval Alukovi na úvodní gól zápasu s Hullem. Hosté sice krátce po přestávce vyrovnali zásluhou Evandra, pak už ale úřadoval londýnský celek. V rozmezí 54. a 78. minuty se prosadili Martin, Sessegnon a Johansen.

Kalas pomohl vyřadit z Anglického poháru celek z Premier League
Kalas pomohl vyřadit z Anglického poháru celek z Premier League

V závěru Kalas fauloval ve vápně Robertsona a Hull dostal k dispozici pokutový kop, Hernándeze ale vychytal Bettinelli. Zároveň však neúspěšného střelce sám fauloval a uruguayský útočník dostal druhou šanci, ani z další penalty ale brankáře nepřekonal.

Manchester United nedal druholigovému Wiganu žádnou šanci. Velkou měrou se na tom podílel záložník Bastian Schweinsteiger, který se v základní sestavě "Rudých ďáblů" objevil poprvé od 9. ledna 2016. Nejprve asistoval ve 44. minutě u prvního gólu Fellainiho a sám v 81. minutě uzavřel skóre na 4:0. Mezitím se prosadili ještě Smalling a Mchitarjan.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud