9. února 2017 • 11:28

Čech na lavičku? Wenger přemýšlí o revoluci, ligu má chytat dvojka

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech chytá Premier League, David Ospina zase Ligu mistrů. Role brankářů Arsenalu byly dosud jasně dané. O víkendu však toto nepsané pravidlo nemusí platit. Podle zdrojů anglického deníku Daily Star se trenér „kanonýrů“ Arséne Wenger chystá českého brankáře po nevydařeném duelu s Chelsea (1:3) posadit na lavičku náhradníků.



V minulé sezoně chyběl pouze čtyři duely. V aktuálním ročníku nevynechal ani zápas. Pokud zrovna není Petr Čech zraněný, chytá v dresu Arsenalu anglickou Premier League. Na to si můžete klidně vsadit. Důvěra Arséna Wengera v schopnosti českého brankáře byla dosud obrovská.

V sobotu má podle zpráv z Ostrovů dojít k menší revoluci. Po 58 ligových zápasech se prý Čech neobjeví v základní sestavě Arsenalu, kvůli jinému problému, než je zranění.

Hrajte Sazka Fantasy a vyhrajte zájezd na zápas Premier League! VÍCE ZDE >>

Hrajte Sazka Fantasy Hrajte Sazka FantasyFoto Sazka

Anglický deník Daily Star informuje o tom, že Wenger proti, o záchranu hrajícímu, Hullu hodlá do branky postavit ligovou dvojku Davida Ospinu. Důvodem mají být Čechovy chyby v posledním šlágru s Chelsea, kdy jeden gól svému bývalému zaměstnavateli doslova daroval špatnou rozehrávkou a svědomí nemohl mít čisté ani při první brance.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 3:1. Čech udělal hrubku
Video se připravuje ...

Po velmi nevydařeném zápase schytal Čech od britských médií silnou kritiku a někteří dokonce prohlásili, že už není tím rozdílovým hráčem, jakým v minulosti býval. „Třetí gól byl jeho, ale v mých očích má za sebou velmi dobrou sezonu. Je na sebe náročný a kvalitně se připravuje,“ uvedl na čtvrteční tiskové konferenci Wenger.

Na dotaz, zda Čecha v sobotu opravdu vyřadí ze sestavy, odpověděl. „Nemohu se řídit podle názoru každého fanouška, nicméně tým, který v sobotu vyběhne proti Hullu, není zatím určen,“ dodal francouzský kouč.

Tah s Ospinou dává smysl i kvůli blížícímu se osmifinále Ligy mistrů, ve kterém se Arsenal utká s Bayernem Mnichov a kolumbijský brankář by se tak mohl rozchytat. Poslední duel odehrál 28. ledna v FA Cupu proti Southamptonu, který „kanonýři“ vyhráli jasně 5:0.

Petr Čech daroval Chelsea třetí gól, když se jeho odkop snesl jen k nohám Cesca Fabregase
Petr Čech daroval Chelsea třetí gól, když se jeho odkop snesl jen k nohám Cesca Fabregase

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud