18. února 2017 • 20:26

Burnley vypadlo v FA Cupu s trpaslíkem, končí i Leicester. Chelsea postupuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvoligové Burnley překvapivě končí v osmifinále FA Cupu, když ho na vlastním hřišti vyřadilo Lincoln City z páté ligy. Tým z nižší soutěže tak uzmul další cenný skalp, když v předchozím kole uspěl na hřišti druhého týmu druhé nejvyšší soutěže Brightonu. Lincoln se tak stal prvním týmem z páté ligy po neuvěřitelných 103 letech, který se dostal až do čtvrtfinále FA Cupu. Kromě Burnley končí v poháru také Leicester, Manchester City čeká domácí odveta s Huddersfieldem a Middlesbrough slaví vydřený postup nad Oxfordem.



Ač bylo Burnley takřka ve všech statistikách lepší, šance zužitkovat nedokázalo, zatímco Lincoln jednu z mála příležitostí proměnil. V 89. minutě se k hlavičce dostal Raggett a jeho pokus zachytil gólman Heaton až za brankovou čárou. Burnley, které v této sezoně patří na domácím hřišti mezi nejlepší týmy Premier League, už zareagovat nedokázalo.

V soutěži končí také úřadující anglický mistr Leicester, který rovněž gólem v závěru podlehl na hřišti třetiligového Millwallu 0:1. Přestože domácí hráli po Cooperově vyloučení od 52. minuty v deseti, dokázal v poslední minutě rozhodnout Cummings.

Chelsea naopak splnila roli favorita a na hřišti Wolverhamptonu zvítězila 2:0, oč se postarali v 65. minutě hlavou Pedro a v poslední minutě Costa. Do čtvrtfinále postoupil i Middlesbrough, který porazil Oxford těsně 3:2. Opakovaný zápas odehrají po remíze 0:0 Manchester City s Huddersfieldem z druhé ligy.

Osmifinále FA Cupu:

Burnley - Lincoln City 0:1 (0:0)
Branka: 89. Raggett.

Huddersfield - Manchester City 0:0

Middlesbrough - Oxford United 3:2 (2:0)
Branky: 26. Leadbitter z penalty, 34. Gestede, 86. Stuani - 64. Maguire, 65. Martinez.

Millwall - Leicester 1:0 (0:0)
Branky: 90. Cummings. ČK: 52. Cooper (Millwall).

Wolverhampton - Chelsea 0:2 (0:0)
Branky: 65. Pedro, 89. Costa. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud