6. března 2017 • 22:54

SESTŘIHY: Chelsea dál pádí za titulem, Liverpool zničil Arsenal, slaví i City

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea míří za mistrovským titulem! Blues v pondělní dohrávce na West Hamu vyhráli 2:1 a upevnili si první příčku, kde mají náskok před druhým Tottenhamem deset bodů. Ten si upevnil druhou příčku, když porazil 3:2 Everton. Naopak Arsenal nezvládl sobotní šlágr s Liverpoolem. Na Anfield Road padli 1:3 a v tabulce klesli na páté místo. Manchester United pouze remizoval doma 1:1 s Bournemouthem. Zlatan Ibrahimovic navíc nedal v 72. minutě penaltu. Bodově se na něj dotáhl i Leicester, který otočil duel s Hullem. Třetí Manchester City pak zvítězil na hřišti Sunderlandu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 3. • 21:00
West Ham United
West Ham United
1:2
ONLINE
6. března
21:00
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 90+2. Lanzini

Hosté: 25. E. Hazard, 50. D. Costa

Sestavy

Domácí: Randolph – Kouyaté, Fonte, Reid (64. Byram), Cresswell – Noble (C) (77. E. Fernandes), Obiang – Feghouli (64. A. Ayew), Lanzini, Snodgrass – Carroll (C).

Hosté: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (76. K. Zouma), Fàbregas, Kanté, Alonso – Pedro (65. Matić), D. Costa, E. Hazard (75. Willian).

Náhradníci

Domácí: Adrián, Masuaku, Collins, Byram, Calleri, Fernandes, Ayew

Hosté: Begović, Zouma, Terry, Willian, Matić, Loftus-Cheek, Batshuayi

Karty

Hosté: Fàbregas

Rozhodčí

A. Marriner – S. Beck, R. West

Stadion

Olympijský stadion, Londýn

Svěřenci trenéra Antonia Conteho v předchozích dvou zápasech na soupeřových hřištích remizovali, tentokrát ale od počátku neochvějně kráčeli za tříbodovým ziskem. V 25. minutě si Hazard v bleskovém protiútoku vyměnil míč s Pedrem a poslal hosty do vedení, když obešel i brankáře Randolpha.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Chelsea 1:2
Video se připravuje ...

Další velkou šanci Chelsea krátce před poločasem neproměnila, ale pět minut po návratu na hřiště snadno zvýšil po rohovém kopu nehlídaný Costa. Nejlepší střelec ligového lídra mohl přidat i třetí gól, jeho střelu z otočky ale Randolph reflexivním zákrokem vyrazil.

Costa tak má na kontě 17 gólů a dvoubrankovou ztrátu na nejlepšího střelce ligy Harryho Kanea z Tottenhamu. Domácí v nastaveném čase už jen snížili, výsledek upravil Lanzini.

Diego Costa vstřelil druhý gól Chelsea
Diego Costa vstřelil druhý gól Chelsea

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 18:30
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
3:1
ONLINE
4. března
18:30
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 9. Firmino, 40. Mané, 90+1. Wijnaldum

Hosté: 57. Welbeck

Sestavy

Domácí: Mignolet – Clyne, Matip, Klavan, Milner (C) – Wijnaldum, Can, Lallana (90+2. Lucas Leiva) – Mané (90+3. Alexander-Arnold), Firmino, Coutinho (80. Origi).

Hosté: Čech – Bellerín, Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Coquelin (46. Alexis Sánchez), Xhaka – Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Welbeck (74. Walcott) – Giroud (74. Lucas).

Náhradníci

Domácí: Karius, Lovren, Moreno, Alexander-Arnold, Woodburn, Lucas Leiva, Origi

Hosté: Ospina, Gabriel, Gibbs, Ramsey, Sánchez, Walcott, Lucas

Karty

Domácí: Can

Hosté: Coquelin, Xhaka

Rozhodčí

Robert Madley

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Liverpool předvedl proti Arsenalu skvělý první poločas. V 9. minutě propadl střílený centr z pravé strany k Robertu Firminovi, který prostřelil padajícího Petra Čecha. Pro brazilského útočníka to byl první gól od ledna a po více než devíti hodinách hry.

Firmino sehrál významnou roli i u druhého gólu domácích - nezištnou přihrávkou uvolnil Sadia Maného, jenž tvrdou střelou nedal Čechovi šanci. V dalších dvou slibných pozicích nepřekonal českého brankáře Philippe Coutinho.

Arsenal se po přestávce zvedl. V 57. minutě snížil Danny Welbeck, jenž zužitkoval kolmici Alexise Sáncheze. I nadále však hrozili zejména domácí. Hlavičku Joela Matipa zneškodnil Čech, další pokus ze vzduchu v podání Divocka Origiho skončil na tyči. Gólovou tečku si domácí nechali až na samý závěr utkání, na 3:1 pečetil Georginio Wijnaldum.

Liverpool se posunul na třetí místo zajišťující postup do Ligy mistrů, Arsenal se po třetí porážce z posledních čtyř utkání propadl na pátou příčku.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Arsenal 3:1. Firmino a Mané řádili
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 13:30
Manchester United
Manchester United
1:1
ONLINE
4. března
13:30
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
Góly

Domácí: 24. Rojo

Hosté: 40. J. King

Sestavy

Domácí: de Gea – A. Valencia, P. Jones, Rojo, Shaw (70. Rashford) – Carrick (70. Fellaini), P. Pogba – Mata, Rooney (C) (70. Lingard), Martial – Ibrahimović.

Hosté: Boruc – A. Smith, S. Cook, Mings (78. Cargill), Daniels – Arter, Surman (C) – Fraser, J. King (88. Gradel), Pugh (46. Gosling) – Afobe.

Náhradníci

Domácí: Romero, Smalling, Blind, Fellaini, Herrera, Lingard, Rashford

Hosté: Allsop, Cargill, Smith, Wilshere, Ibe, Gosling, Gradel

Karty

Domácí: Ibrahimović, Carrick, Rashford

Hosté: Arter, Surman, Surman (č), Gosling

Rozhodčí

Kevin Friend. Asistenti: D Cann, M Wilkes. Čtvrtý rozhodčí: L Probert

Stadion

Old Trafford, Manchester

Návštěva

75245 diváků

Manchester se ujal vedení ve 23. minutě, nepovedenou Valenciovu střelu tečoval do sítě Marcos Rojo. Bournemouth dokázal ještě před přestávkou odpovědět zásluhou přesného pokutového kopu Joshuy Kinga, hostům však následně zkomplikovalo situaci Surmanovo vyloučení. Na druhé straně naopak unikl druhé žluté kartě za úder loktem Ibrahimovic.

Vypjaté utkání pokračovalo ve druhém poločase výraznou převahou domácích United. V 72. minutě navíc dostal Manchester příležitost zahrávat penaltu, polský brankář Artur Boruc ale vystihl směr Ibrahimovicovy přízemní střely. V nastaveném čase ještě nevyužil dvě dobré příležitosti Paul Pogba, zápas tak skončil nerozhodně.

Manchester prodloužil sérii bez porážky v Premier League na 17 zápasů, Bournemouth získal historicky první bod z Old Trafford.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Bournemouth 1:1. Ibrahimovic nedal penaltu
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 17:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
0:2
ONLINE
5. března
17:00
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí:

Hosté: 42. Agüero, 59. Sané

Sestavy

Domácí: Pickford – Jones, O'Shea (C), L. Koné, Oviedo – N'Dong, D. Gibson (69. Rodwell), Seb. Larsson – Januzaj (82. Khazri), Borini – Defoe.

Hosté: Caballero – Sagna, Stones, Kolarov, Clichy – Fernandinho – Sané (89. Delph), Y. Touré (78. De Bruyne), Silva (C), Sterling (82. Nolito) – Agüero.

Náhradníci

Domácí: Mannone, Manquillo, Djilobodji, Rodwell, Khazri, Honeyman, Love

Hosté: Bravo, Fernando, Delph, De Bruyne, Otamendi, Iheanacho, Nolito

Karty

Domácí: O'Shea

Rozhodčí

Atkinson – Child, Holmes

Stadion

Stadium of Light, Sunderland

Návštěva

41107 diváků

Manchester City vedl v Sunderlandu od 42. minuty, kdy se trefil Agüero. Druhou branku přidali hosté v 59. minutě zásluhou Saného. City si tak připsalo čtvrtou výhru za sebou a na první Chelsea, která v pondělí zakončí 27. kolo zápasem s West Hamem, zaostává o osm bodů.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 14:30
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3:2
ONLINE
5. března
14:30
Everton FC
Everton FC
Góly

Domácí: 20. Kane, 56. Kane, 90+2. Alli

Hosté: 81. R. Lukaku, 90+3. E. Valencia

Sestavy

Domácí: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Wanyama, Dembélé (78. Winks), Davies – Eriksen (87. Moussa Sissoko), Alli – Kane (90. V. Janssen).

Hosté: Robles – Coleman, A. Williams, Ra. Funes Mori, Baines – Schneiderlin, Gueye (82. E. Valencia), Barry (C) (65. James McCarthy) – Davies (64. Mirallas), Barkley – R. Lukaku.

Náhradníci

Domácí: Vorm, Wimmer, Trippier, Sissoko, Winks, Janssen, Son Heung-min

Hosté: Stekelenburg, Holgate, Jagielka, McCarthy, Lookman, Mirallas, Valencia

Karty

Domácí: Dembélé

Hosté: Gueye, A. Williams

Rozhodčí

Michael Oliver – Stuart Burt, Constantine Hatzidakis

Stadion

White Hart Lane, London

Návštěva

31 692 diváků

Londýnský celek si upevnil druhé místo v tabulce a připravil soupeři první porážku po devíti zápasech. Dvě branky domácích dal Harry Kane a s 19 zásahy se posunul na první místo v pořadí střelců o gól před dnešního soupeře Romelua Lukakua.

Kane se poprvé trefil ve 20. minutě a po hodině přidal hry druhý zásah. Další branky přišly až v závěru. Nejprve Lukaku v 81. minutě snížil, ale v nastavení přidal třetí gól Tottenhamu Alli a chvíli nato uzavřel střelecký účet zápasu Valencia.

Tottenham na druhém místě tabulky ztrácí sedm bodů na vedoucí Chelsea, která má o zápas méně. Před třetím Liverpoolem mají Spurs náskok čtyř bodů stejně jako před čtvrtým Manchesterem City, ten má ale k dobru dokonce dvě utkání. Everton, který prohrál naposledy v prosinci, je sedmý.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 16:00
Leicester City FC
Leicester City FC
3:1
ONLINE
4. března
16:00
Hull City AFC
Hull City AFC
Góly

Domácí: 28. Fuchs, 59. Mahrez, 90. Huddlestone (vl.)

Hosté: 15. Clucas

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (82. Slimani), Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki (71. Gray), Vardy.

Hosté: Jakupović – Elmohamady, Ranocchia, Maguire, Robertson – Huddlestone (C) – Marković (78. Diomandé), N'Diaye (69. A. Hernández), Clucas, Grosicki – Niasse.

Náhradníci

Domácí: Chilwell, King, Amartey, Slimani, Zieler, Gray, Ulloa

Hosté: Meyler, Elabdellaoui, Maloney, Hernández, Diomandé, Marshall, Tymon

Karty

Domácí: Drinkwater

Hosté: Huddlestone

Rozhodčí

Dean – Long, Eaton

Stadion

King Power Stadium, Leicester

Leicester vyhrál i druhý zápas po odvolání trenéra Claudia Ranieriho, když porazil 3:1 Hull. Obhájce titulu naplno bodoval ve dvou zápasech po sobě poprvé od loňského dubna a pásmu sestupu se vzdálil na pět bodů.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Hull 3:1. Druhá výhra bez Ranieriho
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 16:00
Swansea City
Swansea City
3:2
ONLINE
4. března
16:00
Burnley FC
Burnley FC
Góly

Domácí: 12. F. Llorente, 69. M. Olsson, 90+2. F. Llorente

Hosté: 20. Gray, 61. Gray

Sestavy

Domácí: Fabiański – Naughton (89. Rangel), F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Fer, Cork, T. Carroll (90+5. Amat) – L. Narsingh (73. J. Ayew), F. Llorente, G. Sigurdsson.

Hosté: Robinson – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, Hendrick, Barton (80. A. Westwood), Brady (66. Arfield) – Vokes (80. Tarkowski), Gray.

Náhradníci

Domácí: Amat, Ayew, Britton, Bastón, Nordfeldt, Routledge, Rangel

Hosté: Flanagan, Westwood, Tarkowski, Darikwa, Pope, Agyei, Arfield

Karty

Domácí: Fer, Cork

Hosté: S. Ward, Mee

Rozhodčí

Anthony Taylor

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

SESTŘIH Premier League: Swansea - Burnley 3:2. Llorente vystřelil výhru v nastavení
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 16:00
Stoke City
Stoke City
2:0
ONLINE
4. března
16:00
Middlesbrough FC
Middlesbrough FC
Góly

Domácí: 29. Arnautović, 42. Arnautović

Hosté:

Sestavy

Domácí: Grant – Johnson, Shawcross, Martins Indi (87. Afellay), Pieters – Whelan, Cameron – Arnautović (65. Diouf), Allen, Sobhi – Crouch (78. Berahino).

Hosté: Valdés – Fábio, Ayala (8. Espinosa), B. Gibson, Friend – Leadbitter (75. Guedioura), de Roon, Clayton – Traoré, Gestede, G. Ramírez (46. Stuani).

Náhradníci

Domácí: Given, Bardsley, Berahino, Afellay, Adam, Diouf, Walters

Hosté: Guzan, Barragán, Espinosa, Guedioura, Forshaw, Stuani, Negredo

Karty

Domácí: Shawcross

Hosté: Friend, de Roon

Rozhodčí

Pawson – Hussin, Ledger

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

SESTŘIH Premier League: Stoke - Middlesbrough 2:0
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 16:00
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0:2
ONLINE
4. března
16:00
Crystal Palace FC
Crystal Palace FC
Góly

Domácí:

Hosté: 55. Zaha, 84. Townsend

Sestavy

Domácí: Foster – C. Dawson, McAuley, J. Evans, Nyom (71. Robson-Kanu) – Livermore – Brunt, D. Fletcher (C) (81. Leko), J. Morrison, Chadli (63. McClean) – Rondón.

Hosté: Hennessey – J. Ward, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt (62. Schlupp) – Cabaye (74. Dann), Milivojević – Zaha (86. McArthur), Puncheon (C), Townsend – Ch. Benteke.

Náhradníci

Domácí: Yacob, Olsson, Robson-Kanu, Myhill, Leko, McClean, Wilson

Hosté: Speroni, Dann, Campbell, Sako, McArthur, Delaney, Schlupp

Karty

Hosté: Ch. Benteke

Rozhodčí

Jones – Garratt, Scholes

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Crystal Palace 0:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 16:00
Watford FC
Watford FC
3:4
ONLINE
4. března
16:00
Southampton FC
Southampton FC
Góly

Domácí: 4. Deeney, 79. Okaka, 90+4. Doucouré

Hosté: 28. Tadić, 45+2. Redmond, 84. Gabbiadini, 86. Redmond

Sestavy

Domácí: Gomes – Holebas, Kaboul, Prödl, Britos – Capoue (70. Success), Behrami, Cleverley, Niang – Deeney (C), Okaka (89. Doucouré).

Hosté: Forster – Soares, Jošida, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu, Ward-Prowse (78. Boufal) – Tadić (87. Clasie), Gabbiadini (85. S. Long), Redmond.

Náhradníci

Domácí: Mariappa, Success, Cathcart, Doucouré, Zúñiga, Arlauskis, Stewart

Hosté: Clasie, Long, Rodriguez, Cáceres, Boufal, McQueen, Hassen

Karty

Domácí: Okaka, Prödl, Deeney

Hosté: Soares, Gabbiadini

Rozhodčí

Stadion

Vicarage Road, Watford

Southampton vyhrál 4:3 ve Watfordu a poprvé ve své historii dal alespoň čtyři góly ve dvou po sobě jdoucích venkovních zápasech v nejvyšší soutěži. Dvěma zásahy k tomu přispěl Nathan Redmond.

SESTŘIH Premier League: Watford - Southampton 3:4. Parádní přestřelka
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Chelsea 38 30 3 5 85:33 93
2. Tottenham 38 26 8 4 86:26 86
3. Manchester City 38 23 9 6 80:39 78
4. Liverpool 38 22 10 6 78:42 76
5. Arsenal 38 23 6 9 77:44 75
6. Manchester Utd. 38 18 15 5 54:29 69
7. Everton 38 17 10 11 62:44 61
8. Southampton 38 12 10 16 41:48 46
9. Bournemouth 38 12 10 16 55:67 46
10. West Brom 38 12 9 17 43:51 45
11. West Ham 38 12 9 17 47:64 45
12. Leicester 38 12 8 18 48:63 44
13. Stoke 38 11 11 16 41:56 44
14. Crystal Palace 38 12 5 21 50:63 41
15. Swansea 38 12 5 21 45:70 41
16. Burnley 38 11 7 20 39:55 40
17. Watford 38 11 7 20 40:68 40
18. Hull City 38 9 7 22 37:80 34
19. Middlesbrough 38 5 13 20 27:53 28
20. Sunderland 38 6 6 26 29:69 24

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud