20. března 2017 • 13:57

Guardiolu naštvali novináři: Stoper za miliardu? Má větší koule než vy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou za něj Pep Guardiola utratil balík a udělal z něj základní stavební kámen defenzivy Manchesteru City. Výkony anglického obránce Johna Stonese však po celou sezonu zůstávají za očekáváním. Po nedělním šlágru s Liverpoolem (1:1) jej ale britští novináři naopak ocenili, ale reakce Guardioly je zaskočila. „Ten kluk má větší koule než všichni lidé v této místnosti. Hraje pod velkým tlakem a je to velká osobnost,“ rozohnil se kouč City, který jako kdyby sečetl reportérům celosezonní kritiku.



Stál o něj José Mourinho ještě v době, když trénoval Chelsea. Neuspěl. Na jaře minulého roku se „blues“ ozvali znovu. Tentokrát ho chtěl trenér Antonio Conte. Ten už si maloval, jak si nadějného stopera tehdy ještě Evertonu přivede na Stamford Bridge a vybrousí si ho dle svých představ.

Třiadvacetiletý zadák ale místo stěhování do Londýna zvolil přesun do blízkého Manchesteru a v srpnu se upsal pod křídla Pepa Guardioly. City za něj utratilo astronomických 50 milionů liber (ccc 1,5 miliardy korun). Výkony anglického reprezentanta na Etihad Stadium se ale od prvních zápasů pohybovaly jako na horské dráze. Slibné výkony střídaly kiksy, po kterých Manchester inkasoval.

„Můžete sledovat zápas třeba 80 minut a on (Stones) udělá na hřišti vše správně a vzápětí přijde hrubá chyba,“ řekl o Stonesovi Rio Ferdinand po středečním vypadnutí z Ligy mistrů na půdě Monaka.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Liverpool 1:1. Utkání zahozených šancí
Video se připravuje ...

Guardiola kontroval. „Ještě nikdy jsem neviděl středního obránce v jeho věku, aby ve vyřazovací části Champions League nechyboval. To je nemožné,“ zastal se svého svěřence.

Nicméně v nedělním šlágru proti Liverpoolu patřil Stones mezi nejlepší hráče domácích. Podle odborného statistického portálu měl ze všech fotbalistů největší úspěšnost přihrávek (94%) a vyhrál polovinu hlavičkových soubojů se svými protivníky. Naopak zapracovat musí na osobních soubojích. S hráči „reds“ nevyhrál ani jeden.

Když se proto reportéři po zápase zeptali Pepa Guardioly na jeho zlepšený výkon, španělský kouč se neovládl. „Ten kluk má větší koule než všichni ostatní tady v té místnosti. Zbožňuju ho,“ vyprskl trenér City. „Je pod velkým tlakem. Obdivuji ho i proto, že není zrovna jednoduché hrát na pozici středního obránce pod trenérem, jako jsem já,“ dodal.

Guardiola udílí Stonesovi taktické pokyny
Guardiola udílí Stonesovi taktické pokyny

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 3. • 17:30
Manchester City
Manchester City
1:1
ONLINE
19. března
17:30
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
Góly

Domácí: 69. Agüero

Hosté: 51. Milner

Sestavy

Domácí: Caballero – Fernandinho, Otamendi, Stones, Clichy – Y. Touré (66. Sagna) – Sterling, De Bruyne, Silva, Sané (84. Fernando) – Agüero.

Hosté: Mignolet – Clyne, Matip, Klavan, Milner – Wijnaldum, Can, Lallana – Mané, Firmino (90. Lucas Leiva), Coutinho (73. Origi).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Sagna, Fernando, Nolito, Kolarov, Iheanacho, Garcia

Hosté: Karius, Lovren, Moreno, Lucas Leiva, Origi, Woodburn, Alexander-Arnold

Karty

Domácí: Y. Touré, Clichy, Silva

Hosté: Firmino, Matip, Mané

Rozhodčí

Michael Oliver – Stuart Burt, Stephen Child

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud