20. března 2017 • 21:00

Fanoušci City vypískali Milnera. Ten dal gól a má nový rekord

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět let věrné služby? Zapomenuto. Fanoušci Manchesteru City při nedělním klání proti Liverpoolu (1:1) nevěnovali Jamesi Milnerovi potlesk, ale pískot. Jednatřicetiletý fotbalista jim v průběhu zápasu dal několik důvodů k zášti navíc. Z penalty zařídil jediný gól hostů, sám pak karetnímu trestu za penaltový faul unikl.



Fanoušci Liverpoolu ani Manchesteru City neodpouští odchody. Zatímco příznivci z města Beatles se v nedělním zápase zaměřili na Raheema Sterlinga, kterému nezapomněli to, že si vydupal přestup do bohatého manchesterského týmu, jejich protější na oplátku začali pískat na Jamese Milnera.

Milner, který v dresu City strávil pět let a vyhrál dva ligové tituly, odešel v létě roku 2015 do Liverpoolu jako volný hráč, hledající větší herní vytížení. Kvůli jeho nekonfliktní povaze a tomu, že se se Citizens nerozešel ve zlém, zůstal pískot domácích fandů nepochopený.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Liverpool 1:1. Utkání zahozených šancí
Video se připravuje ...

„Milnera jsme milovali, když za nás hrál, přáli jsme mu to nejlepší, když odešel. Ale pak se staly dvě věci,“ řekl serveru Football365 jeden z fanoušků. „Zaprvé, když proti nám loni skóroval, tak slavil jako by zrovna vyhrál mistrovství světa. Zadruhé, za City hrál všechny důležité zápasy, ale stěžoval si, že ho trenér nestaví doprostřed zálohy. Teď v Liverpoolu musí hrát levého beka a ani nepípne,“ vysvětlil nečekanou nevraživost.

Bývalý anglický reprezentant v neděli přilil ještě trošku oleje do ohně. Nekompromisní penaltou zařídil vedení Liverpoolu, na druhé straně rozhodčí přehlédl jeho zákrok v pokutovém území  na Sterlinga. „Milner proti Sterlingovi vůbec nechtěl hrát míč, Klavan pak držel Agüerovu ruku. To jsou dvě penalty, první z nich za červenou,“ komentoval sporné situace Graeme Souness, který za Liverpool nastupoval mezi lety 1978 a 1984.

Milner ale zápas dohrál, vytvořil navíc nový anglický rekord. Neprohrál totiž posledních 47 ligových zápasů, ve kterých vstřelil branku. Na záda se mu v téhle statistice dívají Darius Vassell (46) nebo Cesc Fabregas (42).

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 3. • 17:30
Manchester City
Manchester City
1:1
ONLINE
19. března
17:30
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
Góly

Domácí: 69. Agüero

Hosté: 51. Milner

Sestavy

Domácí: Caballero – Fernandinho, Otamendi, Stones, Clichy – Y. Touré (66. Sagna) – Sterling, De Bruyne, Silva, Sané (84. Fernando) – Agüero.

Hosté: Mignolet – Clyne, Matip, Klavan, Milner – Wijnaldum, Can, Lallana – Mané, Firmino (90. Lucas Leiva), Coutinho (73. Origi).

Náhradníci

Domácí: Bravo, Sagna, Fernando, Nolito, Kolarov, Iheanacho, Garcia

Hosté: Karius, Lovren, Moreno, Lucas Leiva, Origi, Woodburn, Alexander-Arnold

Karty

Domácí: Y. Touré, Clichy, Silva

Hosté: Firmino, Matip, Mané

Rozhodčí

Michael Oliver – Stuart Burt, Stephen Child

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud