21. března 2017 • 09:37

Schweinsteiger po konci v United míří do MLS, v Chicagu vydělá balík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý záložník Bastian Schweinsteiger opouští po necelých dvou letech Manchester United a odchází do zámořské fotbalové ligy MLS, kde bude hrát za klub Chicago Fire. Podle listu Chicago Tribune podepsal úřadující mistr světa z Brazílie 2014 roční smlouvu s platem 4,5 milionu dolarů.



Dvaatřicetiletý Schweinsteiger se stane jedním z deseti nejlépe placených hráčů MLS. Kontrakt obsahuje vzájemnou opci na minimálně další sezonu. Vedení klubu si od angažování hvězdného německého fotbalisty slibuje pomoc při přebudování týmu, jenž v minulých dvou letech skončil poslední v ligové tabulce a na play off čeká od roku 2012.

K novým spoluhráčům, kteří mají za sebou první tři zápasy nové sezony, by se měl Schweinsteiger připojit v polovině příštího týdne. Klub se ho pokusil získat už před začátkem nového ročníku, ale z United ho navzdory malému hernímu vytížení původně odmítli pustit.

Schweinsteiger působil v Manchesteru od roku 2015 a od loňského příchodu trenéra Josého Mourinha ztratil místo v prvním týmu. Za "Rudé ďábly" odehrál bývalý kapitán německé reprezentace jen 35 zápasů, z toho pouze desetkrát nastoupil v základní sestavě.

Před odchodem do Premier League strávil Schweinsteiger celou kariéru v Bayernu Mnichov, s nímž získal osm mistrovských titulů, vyhrál Ligu mistrů i světový šampionát klubů. V německé reprezentaci, s níž se rozloučil loni, nasbíral 121 startů a 24 gólů. Zúčastnil se čtyř ME a tří MS.

SESTŘIH Premier League: Middlesbrough - Manchester United 1:3
Video se připravuje ...

Branku na United 3:1 vstřelil Antonio Valencia
Branku na United 3:1 vstřelil Antonio Valencia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud