15. dubna 2017 • 04:30

Pravda o Pogbovi. Drahý otazník, asistencí má jako posila Hullu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, nebyl to propadák. Paul Pogba při remíze Manchesteru United na půdě Anderlechtu v prvním čtvrtfinále Evropské ligy (1:1) nezklamal. Ale také nezazářil. Přesně takový výkon byste však od nejdražšího fotbalisty všech dob, který v létě zamířil na Old Trafford za 2,8 miliardy korun, očekávali. V Anglii se zákonitě ptají: Jak dlouho zůstane francouzský reprezentant v sestavě nedotknutelný?



Pro trenéra United Josého Mourinha je to velká otázka: Přišla teď chvíle, aby zůstal Pogba jen mezi náhradníky? Jeho tým se žene na dvou frontách za vidinou zajištění účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Získá ji, pokud vyhraje Evropskou ligu, nebo se dostane v Premier League na čtvrté místo. Na něj momentálně ztrácí čtyři body a má jeden zápas k dobru.

„Média od mě očekávají, že budu obránce, záložník i útočník. Já se jen soustředím na svoji práci,“ vyjádřil se Pogba k vysokým nárokům.

Jako záminka ke kritice Pogbova výkonu stačí málo. Třeba momenty, kdy na Anderlechtu neustál kličku a padl k zemi. „Nacvičuje si svoje tanečky na hřišti místo toho, aby hrál fotbal,“ zněl komentář uživatele Twitteru touchlinefracas, který video umístil na sociální síť.

Za nedostatek snahy ho nešlo kritizovat. „Dobře přihrával, pohybem po hřišti dokázal také zaujmout,“ hodnotil jeho výkon Daily Mail. „Ale v tom, co očekáváte od hráče za 89 milionů liber, je pod normou. Mluvíme o gólech, asistencích, střelách na branku. V United budou očekávat, že se objeví výš.“

V Premier League proměnil gól jen 4,55 % svých střeleckých pokusů. To ho momentálně řadí v nejvyšší anglické soutěži na 53. místo mezi záložníky. V počtu asistencí je to podobné. Se třemi nahrávkami se nachází na 29. místě třeba s Kamilem Grosickim, který do Hullu přestoupil teprve v zimě a nastoupil jen k devíti utkáním.

„Zapomeňte na cenovku, i jeho přínos pro prodej dresů. Pro dobro týmu není možná 90 minut na hřišti týden co týden pro Pogbu správná volba,“ uvažuje v komentáři Daily Mail. Vidí to trenér Mourinho podobně?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud