2. května 2017 • 16:50

Dusno po derby! Po Özilovi chtěli test na drogy, vzteky rozkopal dveře

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal v derby padl a on selhal jako jeho dirigent. Záložník Mesut Özil žádný recept na překonání defenzivy Tottenhamu v nedělním šlágru Premier League nevymyslel, a po zápase už to nevydržel s nervy. Po porážce 0:2 na půdě Spurs rozkopal německý reprezentant dveře. Údajně kvůli tomu, že musel podstoupit drogový test a nechtělo se mu.



Aby si člověk vzpomněl na kvalitní výkon proti silnějším soupeřům od 28letého rodáka z německého Gelsenkirchenu, musel by v paměti zapátrat velmi hluboko. Není třeba si nic namlouvat. Kvůli výkonům, jaké hvězda Arsenalu předvádí, za něj klubové vedení Realu neposlalo v létě 2013 50 milionů eur.

Proti slabším týmům se Özil ještě dokáže vytáhnout, když jde do tuhého, zklame. Osmifinálem Ligy mistrů s Bayernem počínaje a nedělním severolondýnském derby konče. Arsenal padl na White Hart Line 0:2 a již poněkolikáté zakopl v cestě do umístění v první čtyřce.

Když hráči přemístili ze hřiště do šaten, chtěli dopingoví komisaři po Özilovi, aby podstoupil test na doping. Hvězda „kanonýrů“ reagovala podrážděně a podle očitých svědků britského deníku Telegprah první vyzvání odmítla.

Mesut Özil proti Tottenhamu
Střely 0
Asistence 0
Vyhrané souboje 1
Ofsajdy 1

Komisaři jej varovali, že pokud odmítne, může ho čekat trest a pokuta. Načež německý reprezentant reagoval tak, že vykopl dveře a nakonec se rozhodl test absolvovat. Podle všeho Özilovi vadilo, že se jej test na drogy týká již poněkolikáté v sezoně, avšak značnou dávku frustrace dodal nelichotivý výsledek utkání.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Arsenal 2:0. Domácí rozhodli dvěma góly za tři minuty, Čech neměl šanci
Video se připravuje ...

„Sánchez začal zápas špatně, ale postupem se zlepšoval. To se o Özilovi nedá tvrdit. Nemůže být naštvaný, když se sám nedokáže připravit na zápas,“ uvedl na jeho adresu bývalý slavný obránce Arsenalu a nyní expert Martin Keown.

Největší rychlost při sprintu v duelu Tottenham - Arsenal
Oxlade-Chamberlain 34,4 km/h
Eriksen 33,5 km/h 
Sánchez 32,5 km/h 
Gibss 33 km/h
Kane 32,9 km/h 
Özil 28,8 km/h 

Statistici mu dokonce naměřili, že v porovnání s ostatními hráči, vyvinul během zápasu jednu z nejmenších rychlostí při sprintu. Zatímco jeho spoluhráč Oxlade-Chamberlain měl rychlost až 34,4 kilometrů za hodinu, Özil měl maximum 28,8 km/h.

Přitom právě 28letý špílmachr, nad kterým Arséne Wenger drží ochrannou ruku, by měl být tím, kdo půjde ostatní vzorem a na hřišti bude strhávat mužstvo k lepším výkonům. To se však neděje.

Namísto jeho výkonů se v britských médiích probírá jednání mezi ním a klubem o nové smlouvě. Ta současná, která mu dopřává 4,5 milionu korun týdně, končí již příští rok. Od nového kontraktu však záložník s tureckými kořeny vyžaduje plat minimálně 9,5 milionu týdně.

Německý záložník v Arsenalu nezáří
Německý záložník v Arsenalu nezáří

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud