15. května 2017 • 07:00

SESTŘIHY: Liverpool v klíčovém zápase ničil. Chelsea slaví, Hull padá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, viděl a rozhodl o titulu šampiona anglické Premier League pro Chelsea. Soubor italského kouče Antonia Conteho v duelu s West Bromwichem ukopal klíčové vítězství 1:0 a můžou se těšit na oslavy s pohárem. Manchester City v sobotu porazil loňského mistra Leicester 2:1 a posunul se na třetí místo tabulky před Liverpool. Dařilo se i Arsenalu s Petrem Čechem v brance, který vyhrál na hřišti Stoke 4:1. Crystal Palace se pak jasnou výhrou nad Hullem 4:0 zachránil, naopak soupeř Premier League neudržel a padá. Klíčovou výhru 4:0 na půdě West Hamu si připsal Liverpool.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 15:15
West Ham United
West Ham United
0:4
ONLINE
14. května
15:15
Liverpool F.C.
Liverpool F.C.
Góly

Domácí:

Hosté: 35. Sturridge, 57. Coutinho, 62. Coutinho, 76. Origi

Sestavy

Domácí: Adrián – Fonte (55. A. Fletcher), Reid (C), Collins – Byram, E. Fernandes, Nordtveit, Cresswell – A. Ayew (77. Snodgrass), Lanzini – Calleri (55. Feghouli).

Hosté: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Lallana (89. Woodburn), Can, Wijnaldum – Origi, Sturridge (87. Lucas Leiva), Coutinho (89. Grujić).

Náhradníci

Domácí: Randolph, Snodgrass, Feghouli, Rice, Quina, Fletcher, Ogbonna

Hosté: Karius, Klavan, Alexander-Arnold, Moreno, Grujić, Lucas Leiva, Woodburn

Karty

Domácí: E. Fernandes, Collins

Rozhodčí

Swarbrick – Cann, Scholes

Stadion

Olympijský stadion, Londýn

Liverpool šel do vedení ve 35. minutě. Coutinho našel krásnou kolmicí za obranu Daniela Sturridge, který obešel gólmana a zakončil pohodlně do prázdné branky.

Coutinho pak sám přidal dva góly po změně stran, stačily mu na to čtyři minuty. Nejprve se prosadil střelou zpoza vápna, podruhé předvedl individuální akci a důrazné zakončení. S 12 góly ztrácí brazilský záložník jedinou branku na nejlepšího střelce Liverpoolu Sadia Maného.

Na 4:0 upravil čtvrt hodiny před koncem z dorážky Divock Origi. Liverpool vyhrál čtyři venkovní zápasy v řadě poprvé od dubna 2014. West Ham počtvrté v sezoně inkasoval doma čtyři branky, což se mu nestalo 18 let.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Liverpool 0:4
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 18:30
Stoke City
Stoke City
1:4
ONLINE
13. května
18:30
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 67. Crouch

Hosté: 42. Giroud, 55. Özil, 76. Alexis Sánchez, 80. Giroud

Sestavy

Domácí: Butland – Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters – Cameron, Whelan – Shaqiri, Allen (60. Crouch), Arnautović (82. Sobhi) – Diouf (61. Berahino).

Hosté: Čech – Holding, Mustafi, Koscielny – Bellerín, Coquelin, Xhaka, Monreal – Alexis Sánchez (77. Ramsey), Giroud (84. Walcott), Özil (83. Welbeck).

Náhradníci

Domácí: Muniesa, Berahino, Adam, Walters, Crouch, Sobhi, Grant

Hosté: Gabriel, Ramsey, Walcott, Iwobi, Welbeck, Elneny, Ospina

Karty

Domácí: Crouch

Hosté: Mustafi, Holding

Rozhodčí

M. Dean – I. Hussin, S. Long

Stadion

Bet365 Stadium, Stoke on Trent

Návštěva

27535 diváků

Brankář Petr Čech pomohl při svém jubilejním 400. zápase v anglické fotbalové lize k vítězství Arsenalu 4:1 na hřišti Stoke. Dva góly dal útočník Olivier Giroud. Arsenal z pátého místa ztrácí jediný bod na čtvrtý Liverpool a tři body na Manchester City, který porazil 2:1 Leicester a doma neprohrál už 11 utkání.

Arsenal se dostal do vedení na hřišti neoblíbeného soupeře Stoke tři minuty před přestávkou, když se poprvé prosadil francouzský reprezentant Giroud. Krátce po změně stran zvýšil na 2:0 pro "Kanonýry" po Sánchezově přihrávce Özil.

Čisté konto Čechovi sebral v 68. minutě Crouch, pak ale Arsenal definitivně rozhodl o třetím vítězství po sobě. Nejprve skóroval Sánchez, který oslavil 50. ligový gól za Arsenal. K dosažení této mety mu stačilo 101 startů, pouze Thierry Henry (83) a Ian Wright (87) to stihli rychleji.

Chilský reprezentant, který má v této sezoně Premier League na kontě 21 gólů a deset asistencí, se však zranil a musel opustit hřiště. Na 4:1 pro hosty posléze upravil Giroud, který dal dvě branky v ligovém zápase poprvé od října. Arsenal vyhrál na půdě Stoke po více než sedmi letech.

SESTŘIH Premier League: Stoke - Arsenal 1:4
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 13:30
Manchester City
Manchester City
2:1
ONLINE
13. května
13:30
Leicester City FC
Leicester City FC
Góly

Domácí: 29. Silva, 36. Jesus

Hosté: 42. Okazaki

Sestavy

Domácí: Caballero – Fernandinho, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré – Sterling (78. Agüero), De Bruyne (82. Zabaleta), Silva, Sané – Jesus (90+4. Navas).

Hosté: Schmeichel (C) – Simpson, Benalouane, Fuchs, Chilwell – Mahrez, A. King (68. Amartey), Ndidi, Albrighton (80. Gray) – Okazaki (73. Slimani), Vardy.

Náhradníci

Domácí: Gunn, Zabaleta, Kolarov, Fernando, Navas, Agüero, Nolito

Hosté: Zieler, Wasilewski, Amartey, Kapustka, Gray, Musa, Slimani

Karty

Domácí: Kompany, Agüero, Silva

Hosté: Benalouane, Fuchs, Albrighton

Rozhodčí

R. Madley – P. Kirkup, A. Holmes

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

54407 diváků

Manchesterský celek vedl od 29. minuty, kdy se po Saného přihrávce prosadil nehlídaný Silva. Španělský záložník se trefil i v předchozím duelu proti Crystal Palace (5:0), povedlo se mu tak poprvé od prosince 2014 skórovat ve dvou zápasech po sobě.

V 36. minutě zvýšil na 2:0 Gabriel Jesus, který proměnil penaltu, nařízenou po faulu na Saného. Naději pro hosty vykřesal krátce před přestávkou Okazaki, jenž skóroval povedeným volejem a ukončil více než pětiměsíční čekání na gól.

Čtvrt hodiny před koncem dostal k dispozici pokutový kop také Leicester po Clichyho zákroku na Mahrize. Sám faulovaný alžírský reprezentant se postavil k penaltě, míče se ale při střele dotkl dvakrát a zahodil šanci na vyrovnání.

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Leicester 2:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 21:00
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion
0:1
ONLINE
12. května
21:00
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí:

Hosté: 82. Batshuayi

Sestavy

Domácí: Foster – C. Dawson, McAuley (64. M. Wilson), J. Evans, Nyom – D. Fletcher – Brunt, Livermore, Field (51. Yacob), McClean (59. Chadli) – Rondón.

Hosté: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill – Moses (86. K. Zouma), Fàbregas, Matić, Alonso – Pedro (76. Batshuayi), E. Hazard (75. Willian) – D. Costa.

Náhradníci

Domácí: Myhill, Robson-Kanu, Yacob, Morrison, Wilson, Chadli, Leko

Hosté: Begović, Zouma, Aké, Kanté, Willian, Batshuayi, Terry

Karty

Domácí: McClean, Field, M. Wilson

Rozhodčí

Michael Oliver – Jake Collin, Constantine Hatzidakis

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Návštěva

25 367 diváků

Italský trenér Antonio Conte ve své premiérové sezoně dovedl londýnský tým k šestému titulu v historii. Chelsea napravila desáté místo z minulého ročníku a z trůnu sesadila loňského překvapivého šampiona Leicester.

"Hráči ukázali vůli zkusit vytvořit něco velkého. Tohle vítězství je jejich. Je skvělé vyhrát titul v mé první sezoně," vyznal se kouč mistrů Conte.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Chelsea 0:1. Conte a spol. slaví titul
Video se připravuje ...

"Kvůli tomuhle jsme tvrdě pracovali celou sezonu. Celkově jsme byli nejlepším týmem v Premier League. Ve fotbale neexistuje lepší pocit," doplnil stoper Gary Cahill.

Favorit měl na stadionu Hawthorns velké problémy překonat obranu WBA. Utkání rozhodl až v 82. minutě střídající belgický útočník Michy Batshuayi, který se trefil poprvé od srpna 2016. Chelsea vyhrála v lize počtvrté za sebou a potřetí bez inkasované branky.

Chelsea měla v prvním poločase převahu a častěji držela míč, ale do šancí se dostávala jen obtížně. Po půl hodině hry pálil o kousek vedle Fábregas, mezi tyče se nevešla ani Pedrova střela.

Po dvou letech opět na trůnu. Takhle Chelsea dokráčela k titulu
Video se připravuje ...

V úvodu druhé půle West Bromwich podržel brankář Foster, který vyrazil Mosesovu ránu a chytil také akrobatický pokus Costy. Tlak Chelsea ale začal postupně oslabovat a přišlo dlouhé trápení.

V závěru navíc zahrozili domácí. Rondón však nevyužil slibný únik a náhradník Chadli těsně minul branku. "Blues" se přece jenom dočkali kýženého gólu. Batshuayi si osm minut před koncem naběhl na přihrávku Azpilicuety a zblízka se štěstím propálil Fostera.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 20:45
Everton FC
Everton FC
1:0
ONLINE
12. května
20:45
Watford FC
Watford FC
Góly

Domácí: 56. Barkley

Hosté:

Sestavy

Domácí: Robles – Holgate (46. E. Valencia), Jagielka (C), A. Williams, Baines – Gueye, Schneiderlin, Davies – Mirallas (86. Koné), R. Lukaku, Barkley (80. Barry).

Hosté: Gomes – Kabasele (37. Zúñiga), Prödl, Mariappa – Janmaat, Behrami (71. N. Amrabat), Doucouré, Capoue (81. Niang), Holebas – Okaka, Deeney (C).

Náhradníci

Domácí: Barry, Koné, Valencia, Bešić, Pennington, Hewelt, Williams

Hosté: Amrabat, Success, Zúñiga, Watson, Niang, Eleftheriou, Pantilimon

Karty

Hosté: Behrami, Holebas

Rozhodčí

Friend – Lennard, Eaton

Stadion

Goodison Park, Liverpool

SESTŘIH Premier League: Everton - Watford 1:0
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 16:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
0:2
ONLINE
13. května
16:00
Swansea City
Swansea City
Góly

Domácí:

Hosté: 9. F. Llorente, 45+3. Naughton

Sestavy

Domácí: Pickford – Jones, L. Koné, O'Shea (C), Manquillo – Seb. Larsson, Denayer (20. D. Gibson), N'Dong – Borini, Defoe, Anichebe (37. Khazri).

Hosté: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson – Ki Song-jung (66. Fer), Britton (C) (77. Cork), T. Carroll – G. Sigurdsson – J. Ayew, F. Llorente (89. L. Narsingh).

Náhradníci

Domácí: Mannone, Oviedo, Djilobodji, Rodwell, Khazri, Gibson, Gooch

Hosté: Nordfeldt, van der Hoorn, Fer, Bastón, Cork, Narsingh, Kingsley

Karty

Domácí: Seb. Larsson, Khazri, D. Gibson, Borini

Rozhodčí

A. Marriner – S. Beck, S. Ledger

Stadion

Stadium of Light, Sunderland

Návštěva

38781 diváků

Swansea získala důležité tři body v boji o záchranu, na hřišti sestupujícího Sunderlandu vyhrála 2:0. Skóre otevřel Llorente, který vstřelil sedmý gól hlavou v sezoně, což se žádnému jinému hráči v anglické lize nepovedlo. Definitivně rozhodl o výhře velšského celku Naughton, jenž zaznamenal premiérovou trefu v 141. zápase v Premier League.

Swansea má na 17. místě čtyřbodový náskok před Hullem, který tak musí pro udržení šance na záchranu v neděli bodovat na hřišti Crystal Palace.

SESTŘIH Premier League: Sunderland - Swansea 0:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 16:00
Middlesbrough FC
Middlesbrough FC
1:2
ONLINE
13. května
16:00
Southampton FC
Southampton FC
Góly

Domácí: 72. Bamford

Hosté: 42. Jay Rodriguez, 57. Redmond

Sestavy

Domácí: Guzan – Fábio, Chambers, B. Gibson, Friend – de Roon, Clayton – Bamford, Forshaw (60. Leadbitter), Downing (60. Fischer) – Negredo.

Hosté: Forster – Pied, Cáceres, Jošida, Bertrand – Clasie, Romeu, Højbjerg (74. S. Davis) – Jay Rodriguez, S. Long (87. Austin), Boufal (46. Redmond).

Náhradníci

Domácí: Konstantopoulos, Espinosa, Barragán, Leadbitter, Traoré, Stuani, Fischer

Hosté: Hassen, Targett, Stephens, Redmond, Davis, Ward-Prowse, Austin

Karty

Domácí: Clayton, B. Gibson, de Roon

Rozhodčí

Anthony Talor

Stadion

Riverside Stadium, Middlesbrough

SESTŘIH Premier League: Middlesbrough - Southampton 1:2
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 16:00
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
2:1
ONLINE
13. května
16:00
Burnley FC
Burnley FC
Góly

Domácí: 25. Stanislas, 85. J. King

Hosté: 83. Vokes

Sestavy

Domácí: Boruc – Daniels, S. Cook, Francis (C), A. Smith – Stanislas (86. Ibe), L. Cook, Arter (81. Gosling), Pugh – J. King – Mousset (64. Fraser).

Hosté: Heaton (C) – Lowton, K. Long, Tarkowski, S. Ward – Arfield (75. Gudmundsson), A. Westwood, Hendrick, Boyd (56. Brady) – Vokes, Barnes (47. Gray).

Náhradníci

Domácí: Allsop, Fraser, Gosling, Gradel, Smith, Mings, Ibe

Hosté: Gudmundsson, Flanagan, Gray, Pope, Brady, Darikwa, Defour

Karty

Hosté: Brady

Rozhodčí

Lee Probert

Stadion

Vitality Stadium, Bournemouth

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Burnley 2:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 13:00
Crystal Palace FC
Crystal Palace FC
4:0
ONLINE
14. května
13:00
Hull City AFC
Hull City AFC
Góly

Domácí: 3. Zaha, 34. Ch. Benteke, 85. Milivojević, 90. van Aanholt

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hennessey – J. Ward, Kelly, Tomkins (86. Delaney), Schlupp – Cabaye (62. McArthur), Milivojević, Puncheon (C) – Zaha, Ch. Benteke, Townsend (75. van Aanholt).

Hosté: Jakupović – Maguire (50. Davies), Ranocchia (46. Bowen), M. Dawson (C) – Elmohamady, N'Diaye, Goebel Evandro, Clucas, Robertson (46. Maloney) – Niasse, Grosicki.

Náhradníci

Domácí: Speroni, van Aanholt, Flamini, Sako, Campbell, McArthur, Delaney

Hosté: Elabdellaoui, Davies, Huddlestone, Marshall, Mbokani, Bowen, Maloney

Karty

Domácí: Cabaye, Puncheon, van Aanholt

Hosté: Robertson, N'Diaye, M. Dawson, Davies, Clucas

Rozhodčí

Atkinson – Burt, Nunn

Stadion

Selhurst Park (Londýn)

Návštěva

25176 diváků

Už ve třetí minutě promáchl míč při snaze o odkop hostující stoper Ranocchia a Wilfried Zaha následný samostatný únik zakončil střelou pod padajícím Jakupovičem. Na 2:0 zvýšil ve 34. minutě Christian Benteke, jenž se trefil hlavičkou po rohovém kopu. Belgický útočník zaznamenal 15. ligovou branku v této sezoně, z toho se hned sedmkrát prosadil právě hlavou.

Tečku za utkáním obstarali pět minut před koncem proměněným pokutovým kopem Luka Milivojevič a v 90. minutě Patrick van Aanholt po další chybě hostující obrany.

Hull doplatil v sezoně na špatnou bilanci na hřištích soupeřů - z 19 utkání získal pouze šest bodů. Crystal Palace naopak přerušil sérii tří porážek a po nejvyšší letošní výhře má jistou záchranu v soutěži.

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Hull 4:0
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Chelsea 38 30 3 5 85:33 93
2. Tottenham 38 26 8 4 86:26 86
3. Manchester City 38 23 9 6 80:39 78
4. Liverpool 38 22 10 6 78:42 76
5. Arsenal 38 23 6 9 77:44 75
6. Manchester Utd. 38 18 15 5 54:29 69
7. Everton 38 17 10 11 62:44 61
8. Southampton 38 12 10 16 41:48 46
9. Bournemouth 38 12 10 16 55:67 46
10. West Brom 38 12 9 17 43:51 45
11. West Ham 38 12 9 17 47:64 45
12. Leicester 38 12 8 18 48:63 44
13. Stoke 38 11 11 16 41:56 44
14. Crystal Palace 38 12 5 21 50:63 41
15. Swansea 38 12 5 21 45:70 41
16. Burnley 38 11 7 20 39:55 40
17. Watford 38 11 7 20 40:68 40
18. Hull City 38 9 7 22 37:80 34
19. Middlesbrough 38 5 13 20 27:53 28
20. Sunderland 38 6 6 26 29:69 24

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud