21. května 2017 • 19:35

Sbohem, legendo. Terrymu se klaněli hráči, rozplakal manželku s dětmi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý příběh jednou končí. I ten s nádherným, pohádkovým koncem. Chelsea se v neděli odpoledne loučila s největší legendou. John Terry po 22 letech v klubu naposledy navlékl kapitánskou pásku a vedl modrou armádu do boje se Sunderlandem. Závěrečné utkání sezony, po němž proběhla korunovace králů Premier League, se celé neslo v duchu rozlučky s 36letým stoperem. Plakal Terry, jeho rodina i množství dojatých fanoušků. "Jste nejlepší na světě," vzkázal tribunám muž, který s klubem vybojoval 16 velkých trofejí.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 16:00
Chelsea FC
Chelsea FC
5:1
ONLINE
21. května
16:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Góly

Domácí: 8. Willian, 61. E. Hazard, 77. Pedro, 90. Batshuayi, 90+2. Batshuayi

Hosté: 4. Manquillo

Sestavy

Domácí: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Terry (C) (26. Cahill) – Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso – Willian, D. Costa (62. Batshuayi), E. Hazard (71. Pedro).

Hosté: Pickford – Jones, O'Shea (C), Lescott – Manquillo, Seb. Larsson, Cattermole (88. D. Gibson), Rodwell, Oviedo – Januzaj (63. Gooch) – Borini.

Náhradníci

Domácí: Begović, Zouma, Cahill, Matić, Chalobah, Batshuayi, Pedro

Hosté: Mannone, Love, Embleton, Gibson, Gooch, Asoro, Maja

Karty

Domácí: D. Costa

Hosté: Jones

Rozhodčí

Neil Swarbrick

Stadion

Stamford Bridge, London

Už při nástupu na trávník se anglické legendě leskly v očích slzy. Na trávník mužstvo přivedl v doprovodu svých jedenáctiletých dvojčat, Georgie Johna a Summer Rose. Na stadionu nechyběla ani jeho manželka Toni. 

Terry vydržel na hřišti symbolických 26 minut, shodujících se s číslem, které celou dlouhou kariéru v Chelsea nosil na dresu. Stadion povstal a dlouho tleskal, když opouštěl trávník, spoluhráči mu vytvořili slavnostní špalír a on pak přenechal místo Gary Cahillovi. Symbolicky svému pokračovateli na pozici stopera i ve funkci kapitána. 

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Sunderland 5:1
Video se připravuje ...

Terry v Chelsea působil od roku 1995, tedy od svých 14 let. V týmu po odchodu Lamparda, Čecha a Drogby zbyl jako poslední mohykán, který pamatuje vzestup klubu pod majitelem Romanem Abramovičem. Byl u všech velkých úspěchů, s týmem slavil celkem 16 velkých trofejí.

Chelsea v posledním utkání sezony  rozstřílela Sunderland 5:1, o výsledek už ale vůbec nešlo. "Blues" měli zajištěný titul, který naposledy oslavili se svým kapitánem v sestavě.

Dojatý John Terry po posledním utkání v dresu Chelsea
Dojatý John Terry po posledním utkání v dresu Chelsea

"Tohle je jeden z mých nejtěžších dnů v životě," vzkázal Terry během oslav zaplněnému Stamford Bridge. "Jste nejlepší fanoušci na světě, říct děkuji nikdy nebude stačit. Jednou se sem vrátím, zbožňuju vás," dodal pohnutým hlasem.

Terry se v 36letech rozhodl ukončit dlouhé roky v klubu svého srdce. V sezoně už nedostával prostor a velmi pravděpodobně ještě zamíří dohrát kariéru do jiného klubu. "Vezmu si pár týdnů volna a odpočinu si se svou rodinou, než se rozhodnu o své budoucnosti. Ale chci ještě hrát, ať to bude jeden, nebo dva roky," naznačil Terry.

V dospělé kariéře ho nejspíš čeká první velký přestup. Rýsují se zájemci z Premier League i jiných zemí, Terry si bude mít z čeho vybrat. V Chelsea každopádně jeho éra skončila velkým, emotivním loučením. "Nechci stát v cestě dalším mladým hráčům," dodal pohnutým hlasem.

Jeho poslední den v dresu "blues" byl plný slz, neubránila se jim ani jeho manželka či dvě děti. Terry znamená Chelsea, v klubu neexistuje větší osobnost. Bude dlouho trvat, než si fanoušci zvyknou vídat tým bez své ikony v kádru a sledovat ho v jiném dresu.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud