31. května 2017 • 15:18

Wenger i přes kritiku podepsal novou smlouvu s Arsenalem: Těším se!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérem fotbalistů Arsenalu podle očekávání zůstává Arséne Wenger, který dnes podepsal novou dvouletou smlouvu. Sedmašedesátiletý Francouz londýnský tým vede už od roku 1996, původní kontrakt mu končil v létě.



"Miluji tento klub a těším se na budoucnost s optimismem a nadšením. Chceme navázat na to, co se nám dařilo, a být všude silnější. Máme kvalitní tým, a když ho trochu posílíme, můžeme být ještě úspěšnější," řekl Wenger pro klubový web.

V uplynulé sezoně Arsenal, do jehož kádru patří i český brankář Petr Čech, poprvé skončil mimo nejlepší čtyřku tabulky na pátém místě a v příštím ročníku si zahraje pouze Evropskou ligu. V sobotu ale "Kanonýři" získali Anglický pohár, když ve finále zdolali ligové šampiony z Chelsea 2:1.

V poslední době byl Wenger pod palbou kritiky části fanoušků, kteří požadovali trenérův odchod a vedle transparentů při zápasech zorganizovali i několik protestních akcí. Také proto francouzský kouč dlouho zvažoval, zda bude v klubu pokračovat.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 3:1. Čech a spol. jsou bez Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Arsenal čeká na čtrnáctý anglický titul už od roku 2004 a dlouhodobě se trápí také v Lize mistrů. Letos skončil už v osmifinále, navíc po dvou debaklech 1:5 od Bayernu Mnichov.

"Našim cílem je vyhrát Premier League a další významné evropské trofeje. Nepřestaneme, dokud se nám to nepodaří. Arséne je nejlepší osobou, která nám k tomu může pomoci," uvedl majoritní vlastník Arsenalu Američan Stan Kroenke, který údajně poskytne Wengerovi zhruba 100 milionů liber na letní posily.

Wenger získal s Arsenalem 16 trofejí. Třikrát vyhrál Premier League, sedmkrát Anglický pohár a šestkrát anglický Superpohár. Rodák ze Štrasburku na začátku trenérské kariéry vedl Nancy, Monako a Nagoju.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Arsenal 2:0. Domácí rozhodli dvěma góly za tři minuty, Čech neměl šanci
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Manchester United 2:0. Domácí s bezchybným Čechem zabojovali o LM
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud