8. června 2017 • 04:30

Senzační přestupy i velké krádeže. Co v létě plánují angličtí giganti?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Přestupové léto bude v Premier League tradičně hodně zajímavéPřestupové léto bude v Premier League tradičně hodně zajímavéFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalové přestupy už opět jedou naplno. A s nimi také mnoho spekulací či náznaků. Tradičně je v tomto největším přeborníkem Anglie. Právě týmy Premier League si díky velkým smlouvám o televizních právech mohou dovolit největší přestupy. Jak hodlají zbrojit anglické kluby z TOP 6 Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham a Arsenal? A o koho naopak možná přijdou? Podívejte se!

  • Chelsea

    Kdo by mohl přijít: Marco Verratti, Romelu Lukaku, Dani Alves, Álvaro Morata
    Koho by mohla ztratit: Diego Costa, Cesc Fábregas, Michy Batshuayi

    Mistrovská Chelsea chce svůj kádr vylepšit hlavně v ofenzivě. Na přestupy má zásadní vliv trenér Antonio Conte a ten si vyhléhl Marca Verrattiho z PSG. O toho se nicméně dlouhodobě zajímá také Barcelona. Italský kouč by rád svým krajanem nahradil Cesca Fábregase, který naopak měl dostat jasný náznak, že už se s ním nepočítá.

    Romelu LukakuFoto Reuters

    Zajímavá je pak situace v útoku. Conte by ho totiž rád oživil. Na odchodu je Diego Costa, který již potvrdil, že ho Chelsea nechce. Mluví se tak o možném návratu Romela Lukakua a zájem má londýnský klub také o Álvara Moratu z Realu.

    To by mohl být definitivní konec pro talentovaného, ale ne příliš využívaného Michyho Batshuayie. Nečekaná pak byla zpráva o tom, že by Chelsea mohla získat pravého ofenzivního obránce Juventusu Daniho Alvese.

  • Tottenham

    Kdo by mohl přijít: Matthias Ginter, Douglas Costa, Adam Smith
    Koho by mohl ztratit: Christian Eriksen, Kyle Walker, Toby Alderweireld

    Tottenham bude z gigantů v Anglii asi nejméně aktivní. V první řadě bude chtít udržet své klíčové hráče. To se jeví jako problém u tvůrce hry Christiana Eriksena, o kterého má údajně zájem Barcelona. „Není moc hráčů, kteří si dovolí Barcelonu odmítnout,“ připustil dánský záložník. Bude on jedním z nich, nebo Spurs ztratí klíčového muže?

    Záložník Bayernu Douglas Costa proti ArsenaluFoto Barbora Reichová (deník Sport)

    Ve chvíli, kdy by Eriksen odešel, bude určitě Tottenham hledat podobný typ hráče. Ať už tak nebo tak, druhý tým uplynunlé sezony má zájem o křídelníka Bayernu Mnichov Douglase Costu, který si nesedl s trenérem Ancelottim a mnichovský klub mu nebude bránit v odchodu.

    Rovněž se Spurs zajímají o obránce Dortmundu Matthiase Gintera a beka Bournemouthu Adama Smithe. Tyto možné přestupy by ale nejspíš nastaly až ve chvíli, kdy by Tottenham o některé obránce přišel. Na nabídku nové smlouvy totiž čeká stoper Toby Alderweireld a pravý bek Kyle Walker je zase stále více spojovaný s přesunem do Manchesteru City.

  • Manchester City

    Kdo by mohl přijít: Alexis Sánchez, Kyle Walker, Ryan Bertrand, Benjamin Mendy
    Koho by mohl ztratit: Joe Hart, Kelechy Iheanacho

    Tým Pepa Guardioly je zatím na přestupovém poli nejaktivnější. Už získal vysoko ceněného krajního záložníka Bernarda Silvu z Monaka a brankáře Edersona z Benficy. Klub rovněž několik hráčů opustilo. Tím to ale zdaleka nekončí.

    Ve středu vyplavala na světlo senzační zpráva. Manchester City je údajně blízko příchodu největší hvězdy Arsenalu Alexise Sáncheze. Otázkou je, kdo by Chilanův příchod odnesl. Protože už nyní je ofenziva „Citizens“ našlapaná k prasknutí. Útočník Sergio Agüero navíc podle všeho zůstává.

    Alexis SánchezFoto Reuters

    Reálnější jsou příchody několika obránců. Guardiola chce právě defenzivu notně posílit. Blízko je příchod levého beka Southamptonu Ryana Bertranda, ale mluví se také o dalším obránci pro levou stranu Benjaminu Mendym z Monaka. Napravo by zase mohl dorazit obránce Tottenham Kyle Walker.

    Následovat budou i odchody, půjde ale o hráče, o které už nemá Guardiola zájem. Plus se dá očekávat přestup talentovaného Kelechy Iheanacha, tady ale půjde asi spíše o hostování. Zájem má například West Ham. Do Španělska se nejspíš vrátí Nolito a otázkou je, kdo nakonec získá brankáře Joea Harta.

  • Liverpool

    Kdo by mohl přijít: Mohamed Salah, Gelson Martins, Andy Robertson, James Rodríguez, Emil Forsberg
    Koho by mohl ztratit: Daniel Sturridge

    U Liverpoolu se neočekávají velké odchody, trenér Jürgen Klopp naopak hodlá svůj tým posílit a rozšířit. První na seznamu je rychlík z AS Řím Mohamed Salah. Ten už je údajně s „The Reds“ dohodnutý, ale kluby se pořád nedokázaly shodnout na částce. Řím požaduje 35 milionů liber, což přijde Liverpoolu moc.

    Záložník AS Řím Mohamed SalahFoto Reuters

    Pokud by nevyšel Salah, mohla by se pozornost Liverpoolu obrátit ke Gelsonovi Martinsovi ze Sportingu Lisabon. Dvaadvacetiletý talent ale není takovou zárukou. Možná i proto přišla britská média se zprávou, že by Klopp rád ve svém týmu přivítal Jamese Rodrígueze. Ten je sice na odchodu z Realu, ale preferuje Bayern Mnichov.

    Naopak do obrany určitě nepřijde stoper Virgil van Dijk. Southampton totiž neustále šrouboval cenu a Liverpool ve středu oznámil, že už nemá zájem. Podobně to nejspíš dopadne také se záložníkem Arsenalu Alexem Oxlade-Chamberlainem, který by měl s „Gunners“ podepsat brzy novou smlouvu. Pokud se ale vrátíme k defenzivě, tu by mohl zkvalitnit Andy Robertson z Hullu, který spadl do druhé ligy.

    Posilování by pak mohl odnést neustále zraněný Daniel Sturridge.

  • Arsenal

    Kdo by mohl přijít: Kylian Mbappé, Riyad Mahrez, Arda Turan
    Koho by mohl ztratit: Alexis Sánchez, Héctor Bellerín, Olivier Giroud

    Hlavní prioritou Arsenalu je udržet dvojici Mesut Özil a Alexis Sánchez. Zatímco u německého reprezentanta to nejspíš nebude problém, Chilan má nabídek mnoho. Už jsme zmiňovali nejnovější spekulace o zájmu Manchesteru City, což by byla pro Arsenal rána. Mluví se ale také o Chelsea, Bayernu či PSG.

    Kylian MbappéFoto Reuters

    Naopak do varu dostává fanoušky zpráva o možném příchodu supertalentu Kyliana Mbappého. Problémem je přestupová částka, Monaco údajně požaduje až 135 milionů liber! Za mnohem méně by mohl přijít záložník Leicester Riyad Mahrez, což potvrdil sám trenér Arséne Wenger.

    V úvahu pak připadá také jedna výměna. Barcelona má velký zájem o pravého obránce Héctora Bellerína, který by měl být dokonce hlavním přestupovým cílem. Výměnou nabízí kromě peněz záložníka Ardu Turana. Arsenal nechce svého obránce pouštět, ale možná nebude mít jinou možnost. Olej do ohně navíc přilil útočník Olivier Giroud, který nehodlá vysedávat na lavičce, jako tomu bylo v závěru sezony.

  • Manchester United

    Kdo by mohl přijít: Álvaro Morata, Romelu Lukaku, Ivan Perišič, Gianluigi Donnarumma, Pepe, James Rodríguez
    Koho by mohl ztratit: Zlatan Ibrahimovic, Anthony Martial, David de Gea

    Druhý klub z Manchesteru bude také na přestupovém poli velmi aktivní. Trenér José Mourinho chce posílit hlavně ofenzivu. Hned dvě velké jména by mohla přijít na samotný hrot útoku. United chtějí Álvara Moratu z Realu Madrid a už dokonce poslali první nabídku. Ta byla nicméně odmítnuta. Dorazit by mohl také útočník Evertonu Romelu Lukaku, který už potvrdil, že půjde do týmu, který bude hrát Ligu mistrů.

    Alvaro MorataFoto profimedia.cz

    Krajní prostory by pak mohl vylepšit Ivan Perišič z Interu. Milánský celek ale ještě na poslední chvíli podniká kroky, aby Chorvata podržel. Pokud by přece jen přišel, mohlo by to znamenat odchod talentovaného Anthonyho Martiala. Rovněž se počítá s tím, že odejde veterán Wayne Rooney. A vypadá to, že smlouvu neprodlouží ani do konce roku zraněný kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Po konci smlouvy v Realu by naopak mohl přijít stoper Pepe, kterého Mourinho dobře zná.

    Zamotaná je pak situace v brance. United chtějí udržet za každou cenu Davida de Geu, o kterého měl velký zájem Real Madrid. V posledních dnech ale nejspíš ochladl a zdá se, že madridský klub nakonec o Španěla usilovat nebude. Ve chvíli, kdy by De Gea přece jen zamířil do Realu, by Manchester zkusil přivést jednoho z dvojice Gianluigi Donnarumma (AC Milán) a Emir Handanovič (Inter Milán).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud