9. června 2017 • 17:37

Poprask v Anglii! Ibrahimovic bez smlouvy, United mu novou nenabídli

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulovalo se o tom, že se to stane, přesto je z toho velká zpráva. Zlatan Ibrahimovic nedostal od Manchesteru United po ročním působení nabídku na prodloužení smlouvy. Definitivně to vyšlo najevo poté, co všechny kluby Premier League zveřejnily seznam hráčů, se kterými pro další ročník už nepočítají. Vyhlášený kanonýr se zranil v dubnovém čtvrtfinále Evropské ligy s Anderlechtem Brusel a zatím není jisté, kdy se může vrátit zpátky na hřiště.



Ještě před koncem dubna nikdo nepochyboval: United využijí opci a Ibrahimovice si pojistí ještě na jeden rok. Ve 46 startech vstřelil 28 gólů, přidal 10 asistencí, přispěl podstatnou měrou k triumfu v Evropské lize a Ligovém poháru, stal se okamžitě jedním z lídrů týmu.

Jenže pak přišel smolný moment v odvetě proti Anderlechtu. Švédský útočník vyskočil na míč, který si chtěl zpracovat na prsa. Při dopadu si ale prohnul koleno na pravé noze a skončil na zemi. Na první pohled bylo zřejmé, že zranění bude vážné.

Další vyšetření to jen potvrdila. Poškození kolenní vazů, hlásili lékaři. Na začátku května cestoval Ibrahimovic do Spojených států, kde se podrobil operaci. „Jeho koleno je tak silné, že doktoři přiznali, že nic takového ještě neviděli,“ tvrdil Zlatanův agent Mino Raiola.

Přesto prognóza není nijak příznivá. Návrat na trávníky je v nedohlednu, bývalý hráč Barcelony, AC Milán či Paris St. Germain by měl být fit na začátku příštího roku. Je jasné, že toto byl jednoznačně rozhodující faktor, který ovlivnil uvažování nad Ibrahimovicovou budoucností u United. A od věci není ani připomenout, že by marod pobíral královskou výplatu 367 tisíc liber (11 milionů korun) týdně.

Zlatan na Old Trafford přes všechny komplikace nemusí být uzavřená kapitola. V britských médiích upozorňují, že Ibrahimovic rehabilituje i po konci sezony v klubovém tréninkovém centru v Carringtonu a bude v tom pokračovat i poté, co jeho kontrakt na konci června oficiálně vyprší. Z toho vyplývá, že nejde úplně vyloučit, že Ibrahimovic dostane šanci na úspěšnou sezonu navázat.

Nouzi o práci by Ibrahimovic neměl mít, ani pokud bude muset hledat angažmá jinde. „Už se ptalo hodně klubů. Zůstane v Evropě a bude hrát ještě dva roky. Na 100 procent,“ nepřipouští pochybnosti Raiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud