10. června 2017 • 04:57

Kdo je v Anglii k mání? Fergusonův favorit i talent, co nezazářil v Česku

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo je v Anglii k mání? Fergasonův favorit i talent, co se neprosadil v ČeskuKdo je v Anglii k mání? Fergasonův favorit i talent, co se neprosadil v ČeskuFOTO: Koláž iSport.cz

    Letní přestupové období se kvapem blíží a na trhu už je k mání několik zajímavých jmen z Premier League. Kluby z anglické nejvyšší soutěže totiž v pátek podle regulí zveřejnily seznamy fotbalistů, se kterými pro další ročník už nepočítají. Vybrali jsme pro vás šest nejzajímavějších jmen bez angažmá.

  • John Terry, Chelsea

    Kapitán. Ikona nejúspěšnější éry v historii Chelsea, se kterou vyhrál pět mistrovských titulů i slavnou Ligu mistrů. Loučení bylo těžké, ale čas se prostě zastavit nedá. Bývalý reprezentant Albionu rozhodně nechce končit, o šestatřicetiletého stopera má enormní zájem další účastník anglické nejvyšší soutěže Bournemouth.

    Dojatý John Terry po posledním utkání v dresu ChelseaFoto Reuters

  • Zlatan Ibrahimovic, Manchester United

    Nejlepší střelec United v právě uplynulé sezoně je bez práce. Švédská legenda je momentálně na začátku rehabilitace po operaci kolena. Podle slov jeho agenta ani náhodou nepřemýšlí pětatřicetiletý válečník o konci kariéry. O nabídky ze světových týmů nebude mít držitel 11 ligových titulů po Evropě nouzi. Ve hře je i setrvání v United.

    Zlatan Ibrahimovic v dresu UnitedFoto Reuters

  • John O´Shea, Sunderland

    Fergusonův oblíbenec. Ne moc viditelná, ale jedna z důležitých postav, která stála za nadvládou Manchesteru United v Anglii na konci prvního desetiletí nového milénia. Tvrdý obránce toho má v Premier League za sebou požehnaně. Reprezentant Irska odehrál už 445 utkání a získal pět mistrovských titulů. Jeho zatím poslední štací byl sestupující Sunderland. Kdo po nůši plné zkušeností sáhne teď?

    John O'Shea v dresu SunderlanduFoto Profimedia.cz

  • Gael Clichy, Bacary Sagna, Manchester City

    Oba potkal dost podobný osud. Jako krajní obránci se prosadili pod Arsénem Wengerem v Arsenalu. Jenže londýnský klub se jim zdál příliš malý, a tak pláchli k boháčům ze City. Oba toho moc nesehráli ani na nové adrese a na sklonku kariéry si vyzkouší minimálně zase další angažmá.

    Obránce City Bacary Sagna v akciFoto Profimedia.cz

  • Filip Lesniak, Tottenham

    Slovenský talent má za sebou divokou sezonu. Začal ji ve Slovanu Liberec, který jej přivedl na hostování s opcí. Po přestupu Davida Pavelky do Turecka měl Lesniak zvýšit konkurenci ve středu hřiště, v ePojisteni.cz lize ale naskočil do jediného zápasu na 22 minut. Zbytek podještědstké štace strávil v juniorce. V druhé polovině sezony se vrátil do Anglie a dočkal se i startu v Premier League. Zahrál si čtyři minuty při vysoké výhře nad Leicesterem 6:1 a dokonce si připsal asistenci na gól. Uvidíme ho opět v Česku?

    Filip Lesniak slaví s Harrym Kanem branku do sítě LeicesteruFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud