23. července 2017 • 19:44

Conte otevřeně o konci v Chelsea, vyhazovu Costy i dalších přestupech

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Chelsea Antonio ConteTrenér Chelsea Antonio ConteFOTO: Reuters

    Přišel, vyhrál titul a už by zase odcházel? Trenér anglické Chelsea Antonio Conte prožil na Ostrovech sezonu s rozpačitými dojmy. S „blues“ dominoval celé lize, ale bylo mu smutno po rodině. Dokonce i myslel na rezignaci. Během léta však na dovolené načerpal energii a nakonec v londýnském klubu setrval, a to s vylepšenou smlouvou. V rozhovoru pro deník Daily Mail hovořil také o konci Diega Costy, příchodu Álvara Moraty či dalších přestupech.

  • Costův konec v Chelsea

    Diego Costa už za Chelsea hrát nebudeFoto Reuters

    „Chtěl bych to všem ujasnit. Tohle rozhodnutí padlo už v lednu a věděli o něm vedení, hráč i jeho agent. Bylo to udělané tak, aby, když jsme začali s přípravou, vše bylo vyřešené. Costův konec nevznikl na konci sezony. Ale už v lednu. Nyní se snažíme postavit kádr s hráči, které tu máme. Myslím si, že ztráta jednoho hráče nic neznamená. Nejdůležitější je pro mě vždy tým. Neznamená, že jsme přišli o jednoho hráče, že jsme hned na odpis.“

  • Příchod Moraty

    Álvaro Morata po přestupu do ChelseaFoto Facebook.com

    „Lukaku, nebo Morata? Tak to neberu. V mých očích jsou na stejné úrovni. Moratu jsem chtěl už v Juventusu předtím, než jsem skončil. To ale ještě neměl tolik zkušeností. Od té doby se hodně posunul dopředu. Je jedním z nejlepších útočníků v Evropě. A to má ještě velký potenciál ke zlepšení. Minulou sezonu moc nenastupoval, přesto měl během 19 zápasů 20 branek."

  • O letních přestupech

    Antonio Rüdiger v dresu ChelseaFoto Facebook.com

    „Máme Rüdigera, Moratu, Bakayoka, ale možná přijdou ještě další. Vedení se snaží, jak jen může, aby odvedlo dobrou práci. Potřebujeme posílit náš kádr, protože minulou sezonu jsme hráli takřka ve 13 lidech. Navíc po této sezoně hodně hráčů odešlo. Pryč jsou Chalobah, Aké, Terry, Costa, Zouma hostuje ve Stoke, Abraham ve Swansea, Loftus-Cheek bude hostovat a my potřebujeme top hráče, kteří budou v našem kádru. Moratou a spol. posilování rozhodně nekončí."

  • O myšlenkách na konec v Chelsea



    Zklamaný trenér Chelsea Antonio ConteFoto Reuters

    „První sezonu na Ostrovech jsem si užil, ale bylo to pro mě osobně velmi náročně. V Anglii jsem byl bez rodiny. Když vyhráváte, vypadá to, že jste šťastný a nic vám nechybí. Jenže tak jsem to já rozhodně neměl. Musel jsem se za sezonou ohlédnout a říct si, co jsme zažili, jaké to bylo, a poté jsem si uvědomil, že chci dál v klubu pokračovat."

  • Stěhování rodiny do Anglie

    Trenér Chelsea Antonio Conte slavil titul s manželkou Elisabettou Muscarello a dcerou VittoriíFoto Reuters

    „Být tu další sezonu bez mé rodiny by bylo obrovsky těžké, opravdu příliš. Moje dcera je ve věku, kdy je pro mě velmi důležité, vidět její dospívání a být s ní v kontaktu každý den. A moje žena by to nevydržela. Žárlila by. Jsem přesvědčený o tom, že když tu se mnou budou, bude můj přínos pro klub mnohem větší.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud