Adam Lacek
24. července 2017 • 15:11

Talent Chelsea to v Pekingu schytal. Probuď se, Číno, ty idiote, napsal

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se sociálními sítěmi se musí zacházet opatrně, navíc když jste veřejně známá osobnost. O tom se přesvědčil jednadvacetiletý záložník Chelsea Kenedy. Během asijského turné svého týmu zveřejnil na Instagramu urážlivé poznámky proti Číně. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Druhý den byl při zápase proti Arsenalu (3:0) v Pekingu vybučen. Omlouvat se musel brazilský fotbalista, i klub.



Nejdříve video s označením „Zkur**** Čína,“ na kterém se Kenedy směje v hotelovém pokoji. Následně fotka spícího člena ochranky, u níž bylo napsáno „Probuď se, Číno. Ty idiote.“ Právě tyto pubertální vtípky vznesly značnou kontroverzi.

Brazilec si v tu chvíli asi neuvědomil, že jeho účet sleduje 590 tisíc lidí.

Hned druhý den Chelsea nastoupila na pekingském olympijském stadionu Ptačí hnízdo k přípravnému utkání proti Arsenalu. Ten sice vyhrála 3:0, více se však řešil Kenedyho přešlap. Když 20letý záložník v 69. minutě střídal Marcose Alonsa, byl čínskými fanoušky vybučen.

Ihned po zápase od něj přišla omluva. „Ahoj přátelé, chci říct, že je mi líto, jestli byl někdo pohoršený, když jsem použil výraz zkur****. Nebyl to rasismus, jen vyjádření,“ napsal znovu na Instagramu.

Brazilský záložník Kenedy se na Instagramu vysmíval Číně
Brazilský záložník Kenedy se na Instagramu vysmíval Číně

Nevhodné chování svého hráče musel řešit také samotný klub, který potvrdil, že byl Kenedy za svůj výstřelek potrestán. „Jeho chování nereprezentuje tým a neslučuje se s vysokými nároky, jaké máme na mladé hráče,“ stálo ve veřejné omluvě, kterou Chelsea vložila na vlastní web i v čínském překladu.

„Byli jsme překvapeni, když Kenedy zveřejnil své příspěvky. Všichni v Chelsea mají největší úctu a obdiv k Číně a milují naše čínské fanoušky. Právě kvůli tomu nás negativní dopad, který jsme zaznamenali za poslední dva dny, šokoval a zarmoutil. Opět se upřímně omlouváme za zranění způsobené čínskému lidu a čínským fanouškům. Kenedyho činy byly chybou, ze které se dobře poučí,“ stálo dále v prohlášení.

V neděli se tým Chelsea, ve kterém figuruje i český obránce Tomáš Kalas, přemístil do Singapuru, kde ho čeká zápas proti Bayernu Mnichov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud